Roti Pelangi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Roti Pelangi

Roti Pelangi utawa rainbow cake (basa Inggris) yaiku roti lapis kang wernane dipadhakake karo pelangi.[1] Roti iki sengaja digawe dening Kaitlin rikala ana acara pisahan karo kanca rakete.[1] Kancane kuwi remen sanget karo pelangi lan uga lemon, iki nggawe Kaitlin pengen ngewenehi kado kang beda.[1] Dheweke pengen nggawe roti kang rikala diketok bakal ngewenehi kahanan pelangi lan mambu citrus.[1]

Roti pelangi saiki nembe disenengi dening masarakat utamane sing bener-bener senebf karo roti.[1] Saliyane rasane kang enak, wujude roti pelangi dhewe ayu banget amerga werna pelangi kuwi.[1]

Sajarah Roti Pelangi[sunting | sunting sumber]

Sajarah roti pelangi asline saka mahasiswi kang jenenge Kaitlin Flanerry.[1] Dheweke manggon ing Amerika Serikat.[1] Kaitlin pisanane mung pengen nggawe kado kang nggawe gumun kanggo kanca kuliahe kang arep pindah ing kutha liya mawa nggawe roti kanggo pungkasan nedha. [1]

Kaya dene jenenge, roti pelangi yaiku roti lapis kang wernane padha karo pelangi. [1]Roti kang rikala diketok bakal ngewenehi swasana pelangi lan aroma citrus iki akhire dipamerake ing blog lan nggawe wong akeh seneng ngakses blog iku. [1]

sawise kuwi kabar ngenani roti pelangi nyebar ana ing ngendi-endi lan tekan meja redaksi media masa.[1] Pol-polane yaiku rikala Kaitlin diundang ing acara TVThe Martha Stewart Show” kanggo mbahas babagan roti pelangi kang digawe.[1]

Tanpa ngrasa eman, Kaitlin uga nuladhani cara nggawe Roti Pelangi kang akeh disenengi wong iku Amerga acara TV iku roti pelangi san saya misuwur lan akeh digoleki wong.[1]

Cara Nggawe[sunting | sunting sumber]

bahan-bahan Roti Pelangi[sunting | sunting sumber]

Topping/Olesan Roti: Butter cream werna putih utawa whip cream[2] Meises werna-werni, permen cokelat werna-werni[2]

Cara Nggawe[sunting | sunting sumber]

  • Endhog, gula pasir, uyah lan emulsifier dikocok nganti ngembang, banjur mixere dipateni.[2]
  • Lebokake sithik-sithik gandhum lan susu bubuk kang wis diayak, diudheg rata.[2]
  • Adonan dibagi dadi enem ing wadhah kang beda, saben wadhah diwenehi pewarna makanan kang uga beda.[2]
  • Adonan di suntak ing loyang bunder kang diameter 22 cm kang wis diolesi mentega tipis.[2]
  • Panggang suwene 25 menit maw suhu 180 derajat celsius utawa nganti mateng.[2]
  • Adonan liyane uga kaya ngono.[2]
  • Tumpuk roti mawa werna ungu ing bagiyan paling ngisor, banjur diolesi butter cream, banjur tumpuk werna biru lan sateruse nganti dadi urutan ungu, biru, ijo, kuning, oranye, lan abang.[2]
  • Tutup kabeh bagiyan njaba roti karo butter cream.[2]
  • diwur-wuri meises werna-werni, permen coklat werna-werni miturut senenge awake dhewe.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n (id)Sejarah Rainbow cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t (id)Resep Rainbow Cake (dipunundhuh tanggal 2 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Roti_Pelangi&oldid=836004"