Robbie Keane

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Robbie Keane
Robbie Keane 2011.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Robert David Keane
Tanggal  lair 8 Juli 1980 (umur 34)
Papan  lair    Dublin, Irlandia
Dhuwur ft 9 in (1.75 m)
Posisi main Second Striker
Club information
Klub saiki Liverpool
Nomer 7
Klub remaja

1995–1997
Crumlin United
Wolverhampton Wanderers
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1997–1999
1999–2000
2000–2001
2001
2001–2002
2002–2008
2008–2009
2009-2010
2010-
Wolverhampton Wanderers
Coventry City
Internazionale
Leeds United (dipunampilaken)
Leeds United
Tottenham Hotspur
Liverpool
Tottenham Hotspur F.C.
Glasgow Celtic
073 (24)
031 (12)
006 0(0)
018 0(9)
028 0(4)
197 (80)
000 0(0)   
Tim Nasional2
1999– Irlandia 081 (33)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 17:51, 28 July 2008 (UTC).
2 National team caps and goals correct
as of 20:59, 29 May 2008 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Robert David "Robbie" Keane (wonten ing basa Irlandia: Roibéard Daithí Ó Catháin; lair ing Tallaght, Dublin, 8 Juli 1980; umur 34 taun) inggih menika pemain bal-balan saking Irlandia ingkang samenika main ing klub bal Tottenham Hotspur.[1] Keane ugi main wonten ing tim nasional bal-balan Irlandia.[1] Wonten ing tim nasional, Keane pikantuk amanah minangka kapten. Keane dados pemain bal ingkang nglebetaken gol paling kathah tumrap tim nasional. Keane menika pemain bal ingkang nggadhahi posisi minangka stiker kaping.[1]

Karier klub[sunting | sunting sumber]

Keane miwiti karieripun ing jagad bal-balan kanthi main ing sekolah bal-balan ing dhaerah kidul Dublin Crumlin United, bakataipun ngembang ing yuswa ingkang taksih enem.[2] Keane angsal tawaran saking kalih klub, Liverpool lan Wolverhampton Wanderers, ananging Keane langkung milih main ing klub divisi setunggal Wolverhampton Wanderers, amargi ajrih saingan kaliyan pemain utami saking klub Liverpool. [3] Pungkasanipun Keane, ingkang nalika semanten nembe 15 taun milih klub Wolverhampton, lan mlebet ing tim junior.[4] Karier Keane dados sae nalika main ing tim junnior lan main ing debut internasional nalika yuswa 17 taun. debut menika kalaksanan ing tanggal 19 Agustus 1997, lan Keane saged nglebetaken kalih gol ing gawang Norwich City. Ing musim salajengipun Keane main bal kanthi sae sanget saengga pikantuk gaji ingkang ageng saking manajer Wolves Collin Lee.[5] Keane dados pemain ingkang nglebetaken bal paling kathah ing klubipun, kanthi 16 gol ing musim 1998-1999.[3] Amargi keane saged main kanthi sae, kathah klub-klub bal ageng ingkang badhe tumbas Keane. Kanthi kontrak ingkang taksih turah tigang taun, Wolves nyade Keane dhateng tim sanes.[6]

Satunggal minggu saderengipun musim kompetisi 1999-2000 dipunwiwiti, Keane dipunsade dhateng klub Liga Inggris Coventry City kanthi regi £6 juta.[6] Sasampunipun sukses main ing klub menika, kanthi 12 gol ing 34 main tandhing, Keane dados aset paling panas liga Inggris.[6] Keane dados inceran kathah klub ageng.[6] Marcello Lippi pelatih Inter Milan sukses angsal tapak asmanipun Keane, kanthi regi £13.[7] ananging ing tim menika Keane boten saged masin kanthi sae. Salajengipun Keane dipusade dhateng Leeds United. Wiwitanipun main ing klub Leeds United Keane saged main kanthi sae, saged nglebetaken 9 gol kanthi 14 main tandhing. Ananging salajengipun Keane boten saged main bal kanthi sae, saengga dipunsade dhateng Tottenham Hotspur kanthi regi £7 juta. Taun 2002, Keane main ing klub Tottenham Hotspur.[1] Ing tim menika Keane main enem taun.[1] Nalika musim 2007-2008, Keane saged nglebetaken 23 gol ing setunggal musim, ugi sukses damel gol ingkang kaping 100 ing Liga Inggris.[1] Taun 2008, Keane pindah dhateng Liverpool.[1] Ing klub menika keane namung enem sasi kemawon lan wangsul malih dhateng klub Tottenham Hotspur.[1][8]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. ^ (en)Keane: Move was a dream dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. ^ a b (en)10 Things you need to know about Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  4. ^ (en)Ten things you did not know about Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  5. ^ (en)Football: Lee draws small comforts dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  6. ^ a b c d (en)Rumours that Keane soon to join Premiership club dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  7. ^ (en)Keane in £13m Inter Switch dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  8. ^ (en)Robbie Keane Akui Akan Hengkang dari Tottenham dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

(en) Robbie Keane (en) [http://www.liverpoolfc.tv/team/squad/keane/ Profil resmi ing situs web Liverpool]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Robbie_Keane&oldid=830953"