Rabuk kandhang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tumpukan rabuk kandhang

Rabuk kandhang iku dat organik sing dipigunakaké minangka rabuk organik jroning tetanèn. Rabuk kandhang nduwèni peran marang kasuburan lemah kanthi nambahaké dat lan nutrièn, kaya nitrogen sing ditangkep baktèri jroning lemah. Organisme sing luwih dhuwur sabanjuré urip saka jamur lan baktèri jroning ranté kauripan sing mbiyantu jaring panganan lemah.

Jroning ngupakara lemah, rabuk kandhang bisa diklompokaké dadi 3 werna, yaiku rabuk kéwan, kompos, lan rabuk ijo.

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Rabuk kandhang ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Rabuk_kandhang&oldid=833585"