Pulo Halmahéra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Halmahéra
Halmahera Topography.png
Geografi
Lokasi Asia Kidul-Wétan
Koordinat 0°36′N, 127°52′E
Kapuloan Kapuloan Maluku
Negara
Indonésia
Suasana pulo disawang saka ndhuwur

Halmahéra (uga kasebut Jilolo utawa Gilolo) yaiku pulo kang paling gedhé Kapuloan Maluku. Pulo iki minangka bagéan saka provinsi Maluku Lor, Indonésia.

Halmahéra ndhuwèni jembar lemah 17.780 km² (6.865 mil pesagi) lan populasi 1995 kurang luwih 162.728. Ing taun 1997, 80% saka pandhudhuké paling akèh Muslim, lan 20% yaiku pameluk agama Kristen.

Pulo iki kapérang dadi 5 kabupatèn: Kabupatèn Halmahera Wétan, Kabupatèn Halmahera Kidul, Kabupatèn Halmahera Kulon, Kabupatèn Halmahera Lor, dan Kabupatèn Halmahera Tengah

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Halmahéra&oldid=830513"