Perang Rusia-Jepang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Perang Rusia-Jepang
RUSSOJAPANESEWARIMAGE.jpg
Tanggal 10 Februari 19045 September 1905
Papan Manchuria, Laut Kuning
Asil Kamenangan Jepang; Perjanjian Portsmouth
Casus belli Kolonisasi, utamané Manchuria lan Semenanjung Korea
Pihak sing kalibat
Flag of Russia.svg Kakaisaran Rusia Flag of Japan.svg Kakaisaran Jepang
Komandhan
Flag of Russia.svg Kaisar Nikolai II
Flag of Russia.svg Aleksey Kuropatkin
Flag of Russia.svg Stepan Makarov
Flag of Japan.svg Kaisar Meiji
Flag of Japan.svg Oyama Iwao
Flag of Japan.svg Heihachiro Togo
Kakuwatan
500.000 tentara 400.000 tentara
Cacahé korban
24.844 mati; 146.519 tatu-tatu; 59.218 tahanan perang; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi 47.387 mati; 173.425 tatu-tatu; pendhudhuk sipil Tiongkok ora dikawruhi

Perang Rusia-Jepang (10 Februari 19045 September 1905) iku konflik sing banget ngemu getih sing tuwuh saka saingan antarané ambisi imperialis Rusia lan Jepang ing Manchuria lan Korea. Peperangan iki utamané dumadi amarga rebutan kutha Port Arthur lan Jazirah Liaodong, ditambah karo jalur rèl saka pelabuhan kasebut menyang Harbin.

Dhaftar perang[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pirsani uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]