Pandhé

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pandhe ing Australia.

Pandhé yaiku arané wong kang pakaryané gawé gegaman saka wesi lan waja, awujud piranti tetanèn kayata pacul, arit, bendho , bapang, pethel , péso lan sapanunggalané. Pandhéyan biasané dumunung ana ing cedhak pasar tradhisional utawa pasar kéwan, papan kumpulé para kadang tani.

Kanggo manasaké wesi, biasané migunakaké areng kayu jati utawa kayu atos liyané supaya panas kang kaasilaké saka geni bisa maksimal.

Kanggo landhesan nalika mbentuk wesi, digunakaké paron.

Saliyané gawé gaman, pandhé uga bisa mupuk gaman lawas supaya bisa landhep manèh.

pandhé wesi lagi kerja
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pandhé&oldid=833981"