Paku Alam IX

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paku Alam IX
Paku Alam IX

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
1999
Pejabat sadurungé Paku Alam VIII

Isih Mengku jabatan
Miwiti Mengku jabatan 
2003

Lair 7 Mei 1938
Kabangsan Indonésia
Agama Islam

Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam IX utawi Bendara Radèn Mas Harya Ambarkusuma (miyos ing Yogyakarta, 7 Mei 1938, yuswa 74 taun) inggih menika raja ingkang kaping sedasa wonten ing pura Pakualaman, kaliyan Wakil Gubernur Dhaérah Istiméwa Yogyakarta. Kanjeng Gusti Pangéran Adipati Arya Paku Alam IX miyos kanthi asma BRMH Ambarkusumo. Ingkang Ibu asma KBRAy Purnamaningrum. Ing tanggal 26 Mei 1999 KPH Ambarkusumo dipunkukuhaken minangka KGPAA Paku Alam IX nggantosaken swargi ramanipun Paku Alam VIII.

Paku Alam IX kagungan 3 putra. Ing taun 2003 kaangkat dados wakil Gubernur Dhaérah Istiméwa Yogyakarta periodhe 2003-2008, ndhampingi Hamengkubuwono X minangka gubernur.

Priksani ugi[sunting | sunting sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Paku Alam VIII
Raja Kadipatèn Pakualaman
1999 - ....
Dipunlajengaken
déning:
saweg njabat
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paku_Alam_IX&oldid=833901"