Nymphaeales

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nymphaeales
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Magnoliopsida
ordo: Nymphaeales
Suku

lihat teks.

Nymphaeales iku salah siji bangsa anggota tetanduran ngembang. Sawetara sistem klasifikasi, kaya sistem Cronquist, sistem Dahlgren, lan sistem Thorne mapanaké minangka takson. Sistem klasifikasi APG II (2003) ora migunakaké bangsa iki, nanging saiki sawetara penganuté migunakaké lan nyakup suku Nymphaeaceae lan Cabombaceae, ing sangisoré klad angiosperms, kaya Austrobaileyales. Panelitèn pungkasan nglebokaké Hydatellaceae, mauné saka bangsa Poales, klad monocots, jroning bangsa iki.[1]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Saarela et al (2007). "Hydatellaceae identified as a new branch near the base of the angiosperm phylogenetic tree". Nature 446 (7133): 312–5. doi:10.1038/nature05612. PMID 17361182.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nymphaeales&oldid=821740"