Naruto Uzumaki

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Naruto
Naruto Uzumaki
Profil
Umur 12-13 (Sebelum Time Jump)
15 (Sesudah Time Jump)

Uzumaki Naruto inggih punika nama salah satunggaling tokoh fiksi saking sérial anime lan manga Naruto. Piyambakipun minangka tokoh utama wonten serial punika. Piyambakipun dipungambaraken minangka bocah arikma pirang lan nétranipun biru. Wonten ing pipinipun wonten kados garis ingkang memper kumis gadahipun karakter Doraemon wonten ing manga Doraemon. Piyambakipun asring katingal nganggé jaket lan celana dawa awarni jingga. Wonten ing bathukipun wonten iket awarni biru kanthi lambang désa panggènan piyambakipun lair.[1]

Miturut cariyosipun, Naruto inggih punika salah satunggal ninja saking désa Konoha (Konohagakure), satunggal fiktif ingkang sinengker ing antawisipun godong godongan ing alas. Wiwit alit piyambakipun dipun tilar kaliyan kakalih tiyang sepuhipun, saengga piyambakipun mboten nate ngraosaken pripun raosipun kasih saying tiyang sepuh marang putranipun. Kanthi dukungan saking kanca-kancanipun lan ugi dwijanipun, Naruto dados pemudha ingkang grapyak, optimis, lan kendel. Masashi Kishimoto, pengarang serial manga punika, dipun kutip saking wawancara ingkang enggal saking Shonen Jump Amerika, ngandharaken bilih pagesanganipun kados Naruto nalika piyambakipun seumuran kaliyan Naruto.[2]

10 Oktober, dinten lairipun Naruto, inggih punika Hari Olahraga dan Kesehatan ("Taiiku no hi" ) ing Jepang (papan anggenipun karakter punika dipun damel), dinten prei ingkang kebak kanthi aktivitas olahraga lan fisik ingkang cocok kangge anak ingkang hiperaktif. Ananging, dinten punika dipun pindah ing dinten Senin kaping kalih ing wulan Oktober ing taun 1999.[3]

Arti nama[sunting | sunting sumber]

Ukara naruto saged dipun artosaken "Badai Guntur", lan naruto ugi saged dipun artosaken potongan stik kamaboko kanthi bentuk pusaran air ing tengah ingkang biasanipun wonten ing mie ramen (makanan favorit naruto). Tiyang Jepang biyasanipun nyebut punika minangka cekakan saking iklan (@).

Nama "Uzumaki" inggih punika "pusaran" utawi "spiral" prasaja (渦巻), kamangka "Uzumaki" punika artosipun pusaran utawi spiral tigang dimensi, kados pusaran banyu utawi pusat pusaran. Lambang desa Konoha dipungambaraken kanthi anak panah ingkang dipun sambungaken ngangge satunggal spiral, segel wonten ing padharanipun inggih punika spiral, simbol ing sisih wingkingipun jaket ingkang asring dipun agem inggih spiral, salah satunggal seranganipun ingkang nama Rasengan, ingkang artosipun "Putaran Spiral". "Uzumaki" ugi saged dipun mangertosi "pusaran banyu", ingkang ngrujuk dhateng Pusaran Banyu Naruto (鳴門の渦潮) ingkang wonten ing kutha Naruto.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Naruto_Uzumaki&oldid=869052"