Kiba Inuzuka

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kiba
Kiba Inuzuka
Profil
Umur 12-13 di serial Naruto
15 di serial Naruto Shippuden
Kulawarga Kurenai Yuhi
Hinata Hyuga
Aburame Shino

Kiba Inuzuka (犬塚キバ Inusuka Kiba) inggih punika salah satunggaling karakter wonten ing cariyos fiksi lan manga Naruto.[1]

Inuzuka sagêd dipuntegesi minangka "klan/perkumpulan anjing" ingkang dipunanggé minangka salah satunggaling nama klan ingkang cekap kiyat ing jaman Edo. Titiyang punika dipunkenal minangka "pejuang anjing" lan nyembah maring "Inu" utawi asu wonten lambang zodiak. "inuzuka" inggih satunggaling nama wonten ing cariyos Hakkenden, novèl seekor samurai anjing. "Kiba" tegesipun "taring". Ananging, wonten Facebook mboten ngidini nama punika kangge nyebat nama profil.[1]

Latar Belakang[sunting | sunting sumber]

Kiba inggih punika shinobi saangkatan kaliyan Naruto ingkang sami ramenipun lan hiperaktif kaliyan Naruto. Kiba inggih shinobi penyayang kewan ingkang luhur budinipun lan ugi saged dipunjagakaken lan ugi remen sanget kaliyan Hinata Hyuuga. Piyambakipun kagabung wonten ing tim 8 asuhanipun Kurenai Yuhi. Piyambakipun asalipun saking klan Inuzuka, ingkang migunakaken asu minangka sanjata ninja lan kanca anggénipun gelut kanggé anggota klan kasebat. Asu ingkang dados sahabatipun namanipun Akamaru. Sesarengan Akamaru, Kiba padatanipun mlampah-mlampah ing wayah enjing lan latian sesarengan. Kakalihipun saged ngatonaken jurus ingkang minangka gabungan ingkang ampuh sanget kangge ukuran genin nalika tarung nglawan Sakon-Ukon.[2]


Serial Naruto[sunting | sunting sumber]

Ujian Chuunin[sunting | sunting sumber]

Kiba katon pisanan punika nalikanipun ujian dipunwiwiti. Piyambakipun satunggal tim kaliyan Hinata, Shino lan Kurenai. Kiba ingkang nggadahi karakteristik sami kaliyan Naruto (berisik lan hiperaktif) rumaos kasaing kaliyan Naruto(ingkang dipun remeni kaliyan Hinata) lan Shino(ingkang akrab sanget kaliyan Hinata). Nalika babak kapindho dipunwiwiti, Kiba adep-adepan kaliyan Naruto. Piyambakipun rumaos begja amargi lawanipun "namung" Naruto piyambak. Naruto lajeng ngedalaken Kagebunshin lan ngagetaken sedaya tiyang amargi rumiyin piyambakipun "namung" Naruto ingkang sami dipun remehaken kemawon. Nalikanipun ngedalaken jurus perubah, lan dados ganas. Pertarungan titiyang puniks imbang, ngantos kanthi sengaja Naruto ngentuti Kiba satemah indra kangge ngambu punika ingkang saderengipun tajem ngantos dados lengah. Naruto lajeng ngedalaken jurus Uzumaki Naruto Rendan supados menang saking Kiba. Kiba lajeng ngakoni bilih Naruto punika minangka ninja ingkang paling kiyat.[3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b [1]
  2. ^ [2]
  3. ^ [3]
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kiba_Inuzuka&oldid=851596"