Mario Monti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Mario Monti


Incumbent
Assumed office 
16 November 2011
Presidhen Giorgio Napolitano
Didhisiki déning Silvio Berlusconi

In office
15 September 1999 – 30 Oktober 2004
Presidhen Romano Prodi
Didhisiki déning Karel Van Miert
Diganti déning Neelie Kroes

Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek
In office
18 Januari 1995 – 15 September 1999
Presidhen Jacques Santer
Manuel Marín
Didhisiki déning Raniero Vanni d'Archirafi
Diganti déning Frits Bolkestein

Lair 19 Maret 1943 (umur 71)
Varese, Italia
Partai pulitik Indhepèndhen
Anak 2
Alma mater Universitas Bocconi
Universitas Yale

Mario Monti (palafalan jroning basa Italia: [ˈmaːrjo ˈmonti]; lair ing Varese, Italia, 19 Maret 1943; umur 71 taun) iku ékonom lan pulitisi asal Italia. Dhèwèké iku Komisioner Éropah kanggo Kompetisi saka taun 1999 tekan taun 2004 lan Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek saka taun 1995 tekan taun 1999. Dhèwèké uga arupa réktor lan présidhèn Universitas Bocconi. Wiwit November 2011, dhèwèké njabat minangka Sénator salawasé urip ing Sénat Italia, lan dhèwèké wis dijaluk kanggo mimpin pamaréntah anyar ing Italia sawisé pangunduran dhiri Perdhana Mentri Silvio Berlusconi.[1]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Antonio Ruberti
Komisioner Éropah Italia
1995–2004
Diganti déning:
Franco Frattini
Sing mengku  sadurungé:
Raniero Vanni d'Archirafi
Komisioner Éropah kanggo Pasar Internal, Jasa, Béa Cukai lan Pajek
1995–1999
Diganti déning:
Frits Bolkestein
Sing mengku  sadurungé:
Karel Van Miert
Komisioner Éropah kanggo Persaingan
1999–2004
Diganti déning:
Neelie Kroes
Sing mengku  sadurungé:
Silvio Berlusconi
Perdhana Mentri Italia
2011–saiki
Isih njabat
Sing mengku  sadurungé:
Giulio Tremonti
Mentri Ékonomi lan Kauangan
2011–saiki
Urutan protokoler
Sing mengku  sadurungé:
Gianfranco Fini
minangka Présidhèn Kamar Deputi
Urutan protokoler Italia
minangka Perdhana Mentri
Diganti déning:
Alfonso Quaranta
minangka Présidhèn Mahkamah Konstitusi


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mario_Monti&oldid=833200"