Manuk emprit

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manuk Emprit
Pipit zebra, Taeniopygia guttata
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Passeriformes
Suborder: Passeri
kulawarga: Estrildidae
Bonaparte, 1850
Marga

Lihat pada teks.

Manuk emprit yaiku jeneng kanggo manuk kang ukurané cilik lan pangané wiji-wijian kang ana ing wilayah tropis Donya Lawas lan Australasia.[1] Manuk emprit kalebu suku Estrildidae, ananging ana uga kang nganggep manuk iki kalebu anak suku Estrildinae, bageéyan saka suku Passeridae.[2] Sadurungé kalompok manuk iki diklompokaké ing suku manyar-manyaran kang arané Ploceidae.[2] Manuk emprit biyasané urip nggrombol yèn luru pangan.[2] Manuk emprit ndarbèni ukuran awak kang cilik.[2] Ukuran iki kayata ing Nesocharis shelleyi dawané kurang luwih 8,3 cm utawa 3,3 inci.[2] Manuk emprit ora adaptasi karo hawa kang adhem saéngga merlokaké habitat ing wilayah tropika. [2] Ananging ing Australia kidul ana manuk emprit kang bisa urip ing hawa kang adhem.[2]Manuk emprit ngendhog antarane 4-10 endhog kang disimpen ing susuhé. [2] Susuh manuk emprit bentuké bunder kaya bal lan ana bolongan ing tengahé.[2]Susoh manuk emprit digawé saka suket lan tanduran kang wis garing.[2]


Dhaptar marga[sunting | sunting sumber]

Marga utawa genus manuk emprit akèh cacahé.[1]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)scribd.com(diaksès 12 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (en)[Christidis L, Boles, 2008, WESystematics and Taxonomy of Australian Birds,Canberra:CSIRO Publishing, isbn=9780643065116, halaman=177]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manuk_emprit&oldid=830645"