Manga (sato)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manga (sato)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Felidae
Genus: Panthera
Species: Panthera tigris × Panthera leo


Manga (miturut analogi basa Inggris: tigon saka tiger lan lion) iku sato kéwan campuran sakan macan lanang karo singa wadon. Manga ora pati akèk kaya kéwan campuran suwaliké yakuwi singa lanang karo macan wadon sing diarani Sican (singa-macan), jroning basa Inggris: liger (lion-tiger). Manga dianggep ora bisa dadi ing alam jembar, amarga singa lan macan nduwèni kabiasaan lan habitat sing béda banget.

Manga bisa ngatonake karakter kaloro wong tuwané: bisa nduwèni tutul saka ibuné lan lorèng saka bapaké. Wulu manga lanang manawa luwih cendhek tinimbang wulu singa. Ukuran manga luwih cilik tinimbang singa utawa macan, rata-rata boboté watara 150 kilograms, utawa 350 lbs, saéngga luwih katon kaya kucing ingon-ingon.

Manga akèh-akèhé mandhul, nanging ana siji manga sing jenengé Noelle ing Shambala Reserve kawin karo macan lan ngasilaké katurunan sing diarani ma-manga (ti-tigon).


Deleng uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Manga_(sato)&oldid=882224"