Felidae

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Felidae
Singa
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mamalia
ordo: Karnivora
Suborder: Feliformia
kulawarga: Felidae

Felidae iku kabèh anggota kulawarga sato kéwan sing mèmper karo kucing. Sato kéwan sing mèmper karo kucing lang isih bisa kaanggep kulawarga iku luwak, hyena lan mongoose.

Felidae pisan-pisanané muncul kira-kira 40 yuta taun kapengker nalika jaman Eosen. Felidae sing paling ditepungi wong iku ya kucing omah sing dijinakaké kira-kira antara 7.000 - 4.000 taun kapengker. Sedulur-seduluré sing isi liyar urip ing Afrika lan Asia, anging habitaté akèh sing wis padha rusak.

Saliyané kucing omah, sing kagolong felidae iku ya antara liya singa, macan, puma, cheetah lan sabanjure.

Uga delengen[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Felidae&oldid=840086"