Louis XVI saking Prancis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Louis XVI

Louis XVI, 1754-1793, Raja Perancis (1774-1792), inggih punika putra no tiga saking Dauphin (Louis) lan Marie Josèphe saking Saxony, putu lan panerus Raja Louis XV. Ing taun 1770 piyambakipun krama kaliyan archduchess Austria Marie Antoinette.[1] Bapakipun seda amargi TBC paru-paru rikala yuswa 36 saderengipun dados Raja Perancis. Ibunipun seda amargi penyakit ingkang sami. Ing wekdal punika Louis tasih umur 13 taun.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis. Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun mboten siap dados Raja. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan Marie Antoinette. Sawekdal punika Maria Antonia tasih umur 14 taun inggih punika saking Austria, Archduchess Habsburg. Kramanipun punika minangka prajanjen politik antawisipun Bourbon (Prancis, Spanyol, Parma, Napoli, lan Sisilia) lan Habsburg (Austria Kekaisaran Dinasti: Austria, Bohemia, Hongaria, Toscana).

Sepasang punika ingkang tasih alit lan mboten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing Perancis sampun ngertos menawi pasangan punika mboten sami-sami tresna lan mboten akur. Ing tanggal 11 Juni 1775 sanesipun simbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur 20 taun.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en)www.infoplease.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (en)[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.