Lordi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lordi

From left to right: Kita, Ox, Mr. Lordi, Awa, Amen
Latar wuri
Asal Helsinki, Finlandia
Génré Hard rock, heavy metal, shock rock, glam metal
Taun aktif 1992–saiki
Label Sony BMG, GUN, The End, Drakkar Records
Situs wèb www.lordi.fi
Anggota saiki
Mr. Lordi - vocals
Amen - guitar
Ox - bass
Mana - drums
Hella - keyboards
Tilas anggota
G-Stealer - bass (1996–1999)
Magnum - bass (1999–2002)
Kalma - bass (2002–2005)
Enary - keyboards (1996–2005)
Kita - drums (2000-2010)
Otus - drums (2010-2012)
Awa - keyboards (2005-2012)
Lordi, saka kiwa nengen: Kita, Ox, Mr. Lordi, Awa, Amen.

Lordi iku sawijining grup musik rock Finlandia, sing dibentuk taun 1992 déning vokalis band, panulis lagu lan kostum-desainer, Mr. Lordi. Anggotané Mr. Lordi, Amen, Mana, OX lan Hella. Band iki misuwur amarga nganggo masker monster lan migunakaké kembang api sakwéné konsèr.

Lordi gawé sajarah ing taun 2006 kanthi menangaké Eurovision Song Contest kanthi 292 poin rekaman, dadi band Finlandia pisanan sing menangaké kontès. Lordi diutamakaké ing MTV Europe Music Awards 2006 ing Kopenhagen nalika vokalis band-é, Mr. Lordi, nyajèkaké bebungah bidang musik rock. Band iki uga minangka band panutupan, kanthi mainaké singgle-é "Hard Rock Hallelujah". Band iki uga manggung ing Making Your Mind Up Inggris kanggo Eurovision Song Contest. Lordi konsèr ing panggung utama taun 2007 ing Ozzfest lan banjur taun iku tur karo Type O Negative lan Twin Method nganti wengi Halloween.

Dhiskografi[sunting | sunting sumber]

Album[sunting | sunting sumber]

  • Napalm Market (1993)
  • Bend Over and Pray the Lord (1997)
  • Get Heavy (2002)
  • The Monsterican Dream (2004)
  • The Arockalypse (2006)
  • Deadache (2008)
  • Babez For Breakfast (2010)
  • To Beast or Not To Beast (2013)

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wikinews
Wikinews basa Inggris nduwé artikel warta perkara:

Interview[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lordi&oldid=880508"