Kupu johar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kupu johar
Kupu johar
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Lepidoptera
kulawarga: Pieridae
Genus: Catopsilia
Species: C. pyranthe
Jeneng binomial
Catopsilia pyranthe
(Linnaeus, 1758)

Kupu Johar (Catopsilia pyranthe) yaiku jinising kupu ukuran tanggung kang tinemu ing Asia Kidul, Asia Kidulwetan lan sapérangan Australia. Spesieskupu liya kang nduwèni rupa kang saèmpèr yaiku Eurema hecabe, kalebu wujud uler lan enthungé.

Kupu iki nduwèni werna ijo semu kuning pucet.

Life history[sunting | sunting sumber]

Uler Johar

Kupu johar ngendhog lan ulere mapan ing tanduran kayata wit johar lan kang saemper kayadeneCassia spp. (e.g. C. fistula; C. javanica[1] or C. roxburghii;[2] C. bakeriana), Gnidia glauca,[3] Senna spp. (e.g. S. alata; S. auriculata; S. garrettiana), Crotalaria spp., Ormocarpum cochinchinense, Sesbania spp. and Colocasia.[4]

Endhog kupu johar netes nganti tekané diwasa watara 28-29 dina sahéngga ing setaun bisa ana 11-12 generasi. [5]

Uleré dawa, kasar tanpa rambut, ijo kathi garis putih lan ireng ing sisih kiwa-tengen, kayadené uler saka Eurema hecabe nanging luwih gedhé "[6]

Enthunge werna ijo kanthi garis lateral kuning, uga luwih gedhé tinimbang enthung saka Eurema hecabe[6]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ = C. javanica L.
  2. ^ = C. javanica sensu Bojer
  3. ^ Kunte, K. 2006. Additions to known larval host plants of Indian butterflies. J. Bombay Nat. Hist. Soc. 103(1):119-120
  4. ^ Gaden S. Robinson, Phillip R. Ackery, Ian J. Kitching, George W. Beccaloni AND Luis M. Hernández HOSTS - a Database of the World's Lepidopteran Hostplants [1] Accessed September 2006
  5. ^ J. B. Atluri, S. P. Venkata Ramana and C. Subba Reddi 2004 Ecobiology of the tropical pierid butterfly Catopsilia pyranthe. Current Science 86(3) [2]
  6. ^ Kaluputan sitat (pangutipan) Tag <ref> ora absah; ora ditemokaké tèks kanggo ref mawa jeneng bingham
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kupu_johar&oldid=834260"