Colocasia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Colocasia
Colocasia gigantea (Giant taro)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Plantae
divisio: Magnoliophyta
kelas: Liliopsida
ordo: Alismatales
kulawarga: Araceae
Genus: Colocasia
Schott
Species

See text.

Colocasia kuwi sawijining genus saka enem nganti wolu spesies tanduran kembang saka famili Araceae, asal saka tlatah tropis Polynesia lan Asia kidul-wétan (Wagner, Herbst, and Sohmer, 1999). Jeneng umum kuping gajah utawa Elephant-ear, utawa "Taro" jeneng iki uga dipigunakaké déning sawetara jenis Araceae godhong amba, utamané Xanthosoma lan Caladium.

Tanduran iki kagolong tanduran kang awèt urip ora usum-usuman perennial plant kanthi oyot uwi kang gedhé ing jero lemah. Godhongé amba utawa amba banget, dawané watara 20-150 cm, awangun ati utawa godhong waru. Tanduran kuping gajah iki jenengé njupuk saka wangun godhongé kang mèmper kuping utawa tamèng.

Spesies Colocasia

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  • Wagner, W. L., D. R. Herbst, and S. H. Sohmer. 1999. Manual of the Flowering Plants of Hawai‘i. Revised edition. Vol. 2. University of Hawai‘i Press/Bishop Museum Press. p. 1357.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Colocasia&oldid=814238"