Komite Olimpiade Internasional

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Komite Olimpiade Internasional (basa Inggris: International Olympic Committee/IOC) iku sawijining organisasi sing basisé ing Lausanne, Swiss, sing diadegaké déning Pierre de Coubertin taun 1894 kanggo nganakaké manèh Olimpiade Kuna sing dianakaké ing Yunani, lan nganakaké ajang olahraga iki saben patang tahun sepisan.

IOC nampa dana pengoperasian liwat iklan lan memorabilia Olimpiadené, sarta liwat pangedolan hak liputan marang media massa wektu Olimpiade.

Presiden[sunting | sunting sumber]

Wiwit 1894, IOC wis nduwèni 8 presiden:

Jeneng Negara Mangsa jabatan
Demetrius Vikelas Yunani 1894-1896
Pierre de Coubertin Perancis 1896-1925
Henri de Baillet-Latour Belgia 1925-1942
Sigfrid Edström Swedia 1946-1952
Avery Brundage Amérika Sarékat 1952-1972
Lord Killanin Irlandia 1972-1980
Juan Antonio Samaranch Spanyol 1980-2001
Jacques Rogge Belgia 2001-

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]