Kepala Staf TNI Angkatan Laut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kepala Staf Angkatan Laut utawa dicekak KSAL, kuwi jabatan jroning Tentara Nasional Indonesia (TNI) kang dadi pemimpin Angkatan Laut. Kalungguhan jabatan KSAL kuwi ana ing sangisoré, lan tanggung jawab marang Panglima TNI. Kepala Staf Angkatan Laut lan Kepala Staf Angkatan liyané diangkat lan dipungkasi déning Presidhèn kanthi usul Panglima TNI.

Tugas[sunting | sunting sumber]

Tugas lan kuwajiban Kepala Staf Angkatan Laut yakuwi:

  1. mimpin Angkatan Laut jroning babagan pembinaan kakuwatan lan kasiapan operasional Angkatan Laut;
  2. mbiyantu Panglima jroning nyusun kawicaksanan babagan pangembangan postur, doktrin, lan strategi sarta operasi militer matra laut;
  3. mbiyantu Panglima jroning migunakaké komponèn pertahanan negara miturut kabutuhan Angkatan Laut;
  4. ngayahi tugas liya babagan matra laut kang diprintahaké déning Panglima TNI.

Daftar pejabat KSAL[sunting | sunting sumber]

No Pejabat Saka Nganti Jabatan pungkasan
1 Laksamana Nasir 1949 1948  
2 Laksamana Subiyakto 1948 1960  
3 Laksamana R.E.Martadinata 1960 1966  
4 Laksamana Mulyadi 1966 1969  
5 Laksamana Sudomo 1969 1973  
6 Laksamana R.Subono 1973 1975  
7 Laksamana R.S. Subiakto 1975 1977  
8 Laksamana Waluyo Sugito 1977 1983  
9 Laksamana M. Ramli 1983 1986  
10 Laksamana Madya R. Kasenda 1986 1989  
11 Laksamana Madya M. Arifin 1989 1993 Aslog Kasum TNI
12 Laksamana Madya Tanto Kuswanto 1993 1996 Wakasal
13 Laksamana Madya Arief Koeshariadi 1996 1998 Pangarmabar
14 Laksamana Madya Widodo AS 1998 1999 Wakasal
15 Laksamana Madya Achmad Sucipto 17 Juli 1999 9 Oktober 2000 Wakasal
16 Laksamana Indroko Sastrowiryono 9 Oktober 2000 25 April 2002 Wakasal
17 Laksamana Madya Bernard Kent Sondakh 25 April 2002 18 Februari 2005 Irjen TNI
18 Laksamana Madya Slamet Soebijanto 18 Februari 2005 7 November 2007 Wakil Gubernur Lemhanas
19 Laksamana Madya Sumardjono 7 November 2007 1 Juli 2008 Irjen Dephan
19 Laksamana Tedjo Edhy Purdijatno 1 Juli 2008 saiki Kepala Staf Umum TNI
  • (Katrangan:Pangkat kang dipacak yakuwi pangkat pungkasan sadurungé dilantik dadi KSAL)

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]