Katrina Kaif

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Katrina Kaif

Katrina Kaif in 2008
Lair 16 Juli 1984 (umur 29)
Hong Kong
Kabangsan British"Working in Bollywood for years, but shy of citizenship?", The Times of India, Aug 30, 2010. 
Ethnicity British Indian
Pakaryan Model, Actress

Katrina Kaif (lair ing 16 Juli 1984 (umur 29)) kuwi aktris lan model Bollywood.[1] Dheweké putra saka pasangan Mohammed Kaif kang katurunan Kashmir lan Suzanne Turquotte kang katurunan Inggris. [1] Ibuné lulusan saka Harvard University. [1] Ning taun 2009 Katrina olih predikat dadi wanita paling seksi dening polling majalah FHM India.[1]

Katrina kang anduweni getih katurunan saka Inggris sempet dikira dadi warga London, Ingrris. [1] Ananging faktané, dheweké namung manggon telung taun suwené ning London. [1] Sawisé kuwi, dheweké pindah maring Mumbai. [1] Nganti taun 2011, aktris lan model iki durung tau digaosipaké anduweni pacangan.[1]

KARIR[sunting | sunting sumber]

Kariré ning donya entertainment diwiwiti nalika dheweké ana ning umur 14 taun. [1] Katrina dadi model majalah perhiasan ning London. [1] Dheweké tampil pisanan ning layar lebar nalika mainaké peran ning film BOOM nalika taun 2003. [1]

Kanggo ndukung kariré ning donya film Bollywood, Katrina milih kanggo pindah marang Mumbai, India. [1] Dheweké miwiti main ning film, film-film kang tau dibintangi dening dheweké yakuwi SARKAR (2005) lan MAINE PYAAR KYUN KIYA (2005). [1] Ning film paling akir, katrina olih bebungah dadi Stardust Breakthrough Performance Award (Female).[1]

Ananging jenengé tambah kondhang nalika dheweké mainaké film box office NAMASTEY LONDON nalika taun 2006. [1] Sawisé kuwi, dheweké olih tawaran akeh kanggo ngasah bakat aktingé.[1] APNE, PARTNER, WELCOME, RACE, HELLO, NEW YORK lan BLUE kuwi tuladhané film-film kang tau dibintangi dening dheweké.[1]

Taun 2011, Katrina gawe film kang judulé JANAM_JANAM KA SAATHI LOVE-FOREVER, film kasenut dadi film pisanan kang digawwe dening dheweké.[2] Ning film kasebut, dheweké uga kang nulis skenarioné.[2]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Katrina Kaif[1]:

Year Film Role Notes
2003 Boom Rina Kaif/Popdi Chinchpokli
2004 Malliswari Princess Malliswari Film Telugu
2005 Sarkar Pooja
2005 Maine Pyaar Kyun Kiya Sonia
2005 Allari Pidugu Shwetha Film Telugu
2006 Hum Ko Deewana Kar Gaye Jia A. Yashvardhan
2006 Balram vs. Taradas Supriya Film Malayalam
2007 Namastey London Jasmeet "Jazz" Malhotra
2007 Apne Nandini Sarabhai
2007 Partner Priya Jaisingh
2007 Welcome Sanjana Shetty
2008 Race Sophia
2008 Singh Is Kinng Sonia Singh
2008 Hello Story-teller Kaméo
2008 Yuvvraaj Anushka Banton
2009 New York Maya Shaikh Nominated—Filmfare Award for Best Actress
2009 Blue Nikki Kaméo
2009 Ajab Prem Ki Ghazab Kahani Jennifer "Jenny" Pinto
2009 De Dana Dan Anjali Kakkad
2010 Raajneeti Indu Sakseria/Pratap
2010 Tees Maar Khan Anya Khan
2011 Zindagi Na Milegi Dobara Laila
2011 Bodyguard Minangka dhèwèké dhéwé Munculan kusus ing lagu "Bodyguard"
2011 Mere Brother Ki Dulhan Dimple Dixit Nominated—Filmfare Award for Best Actress
2012 Agneepath Chikni Chameli Munculan kusus ing lagu "Chikni Chameli"
2012 Main Krishna Hoon Radha Kaméo
2012 Ek Tha Tiger Zoya Filming (Dirilis tanggal 8 Agustus 2012)
2012 Yash Chopra's Untitled Project Filming[3]
2013 Dhoom 3 Pra-produksi
2013 Dostana 2 Pra-produksi

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r (id)biografi Katrina Kaif dipunaksès tanggal 21 Agustus 2011
  2. ^ a b (id)berita Katrina Kaif dipununduh tanggal 21 Agustus 2011
  3. ^ "Shah Rukh-Katrina-Anushka starrer on the roll". IndiaGlitz. http://www.indiaglitz.com/channels/hindi/article/76438.html. Retrieved 9 January 2012.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Katrina_Kaif&oldid=832195"