Suzanna

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Suzanna
Suzanna.jpg
Suzanna dan produser Shanker
Miyos 14 Oktober 1942
Flag of Japan.svg Bogor, Masa Pendudukan Jepang
Séda 15 Oktober 2008 (umur 66)
Flag of Indonesia.svg Magelang, Indonesia
Taun aktif 1957-2008
Sisihan Dicky Suprapto (bercerai)
Clift Sangra
Yoga Pernikahan dari Dicky Suprapto:
Arie Adrianus Suprapto
Kiki Maria

Suzanna Martha Frederika van Osch populer kanthi jeneng Suzanna (lair ing Bogor, Jawa Barat, 14 Oktober 1942 – tilar donya ing Magelang, 15 Oktober 2008 kanthi umur66 taun) iku salah sijiné film horor Indonesia.[1] Suzannya kerep akting ing donyaning hiburan Indonesia wiwit taun 1950-an nganti 1990-an.[2] Suzanna nduwèni gelar "The Queen of Indonesian Horror". [2]Suzanna populer lumantar film-film panas lan mistik kayata Bernapas dalam Lumpur (1970), film legendaris Beranak Dalam Kubur (1971), Pulau Cinta (1978), lan Ratu Ilmu Hitam (1981). [2] Karier Suzanna kawiwitan nalika Suzanna menangake kontes "Tiga Dara" lan diaudisi karo Usmar Ismail. [2]Sanajan wiwitané katon gugup amarga durung tau nyekel telpon ananging Suzanna lulus audisi iki.[2] Nalika isih enom, Suzanna kang nduwéni julukan The Next Indriati Iskak iki bisa nggawé penonton eram lumantar film Asrama Dara.[2] Lumantar film iki, Suzanna éntuk akéh penghargaan kayat The Best Child Actress (Festival Film Asia, Tokyo, 1960), lan Golden Harvest Award. [2]Suzanna iku anak wadon kang pambarep saka sedulur kang cacahé lima. [2]Suzanna nduweni katurunan Jerman-Belanda-Jawa-Manado.[2] Suzanna uga tau nampa gelar Aktris Terpopuler se-Asia nalika Festival Film Asia Pasifik ing Seoul nalika taun 1972. [2] Ananging popularitas Suzanna amarga saka film-film panas lan mistik, kayata Bernafas Dalam Lumpur lan Bumi Makin Panas, saliyané iku uga film Pulau Cinta nalika taun 1978 lan Ratu Ilmu Hitam (1981). [2]Film iki kang nggawé Suzanna dadi nominator FFI kategori Pemeran Utama Wanita Terbaik.[2] Nalika taun 2003, ing umuré kang wis 61 taun Suzanna akting sinetron kang judhulé Selma dan Ular Siluman kang disiyaraké ing RCTI.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)lintasberita.com(dipunundhuh tanggal 8 September 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l m (id)selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 8 September 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Suzanna&oldid=832562"