Kapibara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Capybara
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
Subfilum: Vertebrata
kelas: Mammalia
ordo: Rodentia
Suborder: Hystricomorpha
kulawarga: Caviidae
Subkulawarga: Hydrochoerinae
Genus: Hydrochoerus
Species: H. hydrochaeris
Jeneng binomial
Hydrochoerus hydrochaeris
(Linnaeus, 1766)
Daerah penyebaran kapibara

Kapibara (Hydrochaeris hydrochaeris) yaiku sawijining jinis kewan pengerat paling gedhe kang isih ana ing donya (kewan pengerat paling gedhe kang wis punah yaiku Phoberomys pattersoni). Kapibara minangka kewan asli saka dhaerah tropis lan lembap ing Amerika kidul. Kapibara uga isa ditemoake ing dhaerah wetan Andes saka wilayah Kanal Panama nganti dhaerah lor Kolombia lan Venezuala, Uruguay, lan Provinsi Buenos Aires ing Argentina.

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kapibara&oldid=835727"