Kanton Vaud

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Vaud
Lambang Kanton Vaud
Peta Swiss nuduhaké Kanton Vaud
Ibu kutha Lausanne
Wilayah 3212 km² (Peringkat ka-4)
Titik paling dhuwur Les Diablerets 3210 m
Cacah pedunung (2004) 657.700 (Peringkat ka-3)
205 /km²
Bergabung 1803
Singkatan VD
Basa Prancis
Eksekutif Conseil d'Etat (7)
Legislatif Grand Conseil (150)
Kuthamadya 376 (wiwit 1 Januari 2008) buah
Distrik 10 distrik
Situs resmi www.VD.ch
Peta Kanton Vaud

Kanton Vaud (basa Jerman: Waadt, basa Romansh: Vad, basa Arpitan: Vôd) iku sawijining kanton ing Swiss sing wiyar wilayahé 3.212 km² lan populasiné 626.200 jiwa (2003). Ibukuthané yaiku Lausanne.

Kuthamadya[sunting | sunting sumber]

Ana 376 kuthamadya ing kanton Vaud.

Dhistrik Aigle[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Broye-Vully[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Gros-de-Vaud[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Jura-Nord vaudois[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Lausanne[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Lavaux-Oron[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Morges[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Nyon[sunting | sunting sumber]

Dhistrik Rivera-Pays-d'Enhaut[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kanton Vaud ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_Vaud&oldid=847342"