Kanton St. Gallen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
St. Gallen
Lambang Kanton St. Gallen
Peta Swiss nuduhaké Kanton St. Gallen
Ibu kutha St. Gallen
Wilayah 2026 km² (Peringkat ka-6)
Titik paling dhuwur Ringelspitz 3248 m
Cacah pedunung (2006) 461.810 (Peringkat ka-5)
223 /km²
Bergabung 1803
Singkatan SG
Basa Jerman
Eksekutif Regierungsrat (7)
Legislatif Kantonsrat (180)
Kuthamadya 90 buah
Distrik 8 Wahlkreise
Situs resmi www.SG.ch
Peta Kanton St. Gallen

Kanton St. Gallen (basa Prancis: Saint-Gall, basa Italia: San Gallo, basa Romansh: Son Gagl) iku sawijining kanton ing Swiss sing duwé wiyar wilayah 2.026 km² lan populasi 452.600 jiwa (2003). Ibu kuthané yaiku St. Gallen.

Konstituante lan kuthamadya[sunting | sunting sumber]

Abdeckung-Furkels.jpg
Wahlkreise

Kanton iki kabagi dadi sapérangan konstituante (Wahlkreise), sing nggantèkaké distrik (Bezirke) nalika tanggal 1 Januari 2003:

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Kanton St. Gallen ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanton_St._Gallen&oldid=840033"