Kanker mripat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kanker mripat
Rb whiteeye.PNG
Kanker mata pada anak-anak
Retinoblastoma .jpg
Kanker mata terjadi pada daerah retina

Kanker mripat (retinoblastoma) yaiku kanker kang ana ing dhaerah amburine mripat kang peka cahya (ing retina).[1] Kanker mripat bisa ngusadani wong-wong ing kabeh umur, nanging umume penyakit iki nyerang bocah-bocah kang kurang saka 5 taun.[1] Adhedasar panaliten American Cancer Society, akehe bocah-bocah kang didiagnosis kaserang kanker mripat cacahe 200 ratus wong saben dinane.[2] Kanker bisa nyerang salah siji utawa loro-lorone mripat kanthi cara nyebar tekan kantung mripat lan ing otek (lumantar saraf pandelengan).[1]

Panyebab[sunting | sunting sumber]

Panyebab anane kanker mripat yaiku ora anane gen kang asipat mudunake tumor. Umume kanker mripat diturunake adhedhasar gen keturunan.[1]

Gejala[sunting | sunting sumber]

  1. Pupil werna putih.[1]
  2. Mripat juling (strabismus).[1]
  3. Mripat kemeng lan abang.[1]
  4. Gangguan pandelengan.[1]
  5. Iris ing mripat lorone wernane bedha.[1]
  6. Wuta.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j Retinoblastoma, medicastore.com. Diakses pada 11 Juni 2010.
  2. ^ Eye Kanker pada Anak-Anak, www.scumdoctor.com. Diundhuh tanggal 11 Juni 2010.

Cithakan:Penyakit-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kanker_mripat&oldid=832572"