Kabupatèn Maybrat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Maybrat
-

Lambang Kabupatèn Maybrat
-

Peta lokasi Kabupatèn Maybrat
Koordinat : -
Motto: -
Provinsi Papua Kulon
Ibukutha Kumurkek ing Distrik Aifat, Maybrat
Jembar 5.461,690 km²
Pedunung  
 · Cacahé 27.919 (2007)
 · Kapadhetan 5 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 11 (distrik)
 · Désa/kelurahan -
Dhasar hukum UURI Tahun 2009 Nomor 13
Tanggal 16 Januari 2009
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Bernard Sagrim (Pjs.)
Kodhe area telepon -
APBD {{{apbd}}}
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: -

Kabupatèn Maybrat iku sawijining kabupatèn ing provinsi Papua Kulon, Indonésia.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Tanggal 27 Oktober 2008 kababar Kaputusan Bupati Sorong Selatan Nomor 133 Tahun 2008 ngenani Panyerahan sebagéan cakupan wilayah bawahan Kabupatèn Sorong Kidul menyang Kabupaten Sorong, wilayah sing diserahaké dumadi saka 11 (sewelas) distrik, yaiku

  1. Distrik Aifat
  2. Distrik Aifat Lor
  3. Distrik Aifat Wétan
  4. Distrik Aifat Kidul
  5. Distrik Aitinyo Kulon
  6. Distrik Aitinyo
  7. Distrik Aitinyo Lor
  8. Distrik Ayamaru
  9. Distrik Ayamaru Lor
  10. Distrik Ayamaru Wétan
  11. Distrik Mare

Ing tanggal 16 Januari 2009 disahaké UURI Taun 2009 Nomer 13 ngenani Pambentukan Kabupatèn Maybrat minangka asil pamekaran saka kabupatèn Sorong. kanthi komposisi distrik bawahané padha karo komposisi distrik ing dhuwur.

Wates Wilayah[sunting | sunting sumber]

ing sisih lor karo: Fef, Senopi, Kebar
ing sisih kidul karo: Kokoda, Kais
ing sisih kulon karo: Moswaren, Wayer, Sawiat
ing sisih wétan karo: Moskona Lor, Moskona Kidul

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Maybrat&oldid=825550"