Julius Nepos

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tremissis Julius Nepos

Julius Nepos (430 M – 480 M) iku Kaisar Romawi Barat kang kanthi cara de facto wiwit saka 474 M nganti 475 M lan de jure nganti 480 M.[1] Para sejarawan nganggep Julius Nepos dadi Kaisar Romawi Barat kang pungkasan, ananging ana uga kang nganggep yèn garis katurunan Barat kang pungkasané yaiku Romulus Augustus nalika taun 476 M. [1] Julius Nepos dinominasikaké dadi Kaisar ing bagéyan Barat nalika 474 M karo Kaisar Romawi Timur, Leo I.[1] Julius Nepos dikongkon nggantekaké Kaisar Barat Glycerius kang dianggep ngrebut kakuwasaan. [1]Sawisé Glycerius nyerah nalika sasi Juni 474, Nepos banjur nguwasani kabéh sisa krajaan barat kalebu Italia kang dadi jantung krajaan, sanajan kapital administratife wis diatur saka Roma kang nalika iku manggon ing Ravenna.[1] Pamerintahan Nepos pungkasan ana ing Italia nalika Julius Nepos dikalahaké karo salah sijine komandan militeré kang jenengé Flavius Orestes nalika taun 475 M.[1] Sawisé Julius Nepos lunga saka Italia lan Orestes, Nepos banjur nguwasani dhaérah ing sakupengé Dalmatia, ing gendi Nepos manggon las sisa saka Gaul Romawi.[1] Sawisé Julius Nepos lunga, Orestes banjur ngangkat anaké kang isih enom dadi Kaisar Barat kang anyar kanthi jeneng Romulus Augustus.[1] Sawisé kekaisaran Romawi ambruk nalika tanggal 4 September 476, yaiku Romulus Augustus, kang dipecat karo Odoacer, salah sijiné wong Jerman kang nguwasani Itali sawisé Julius Nepos Eropa ngalami Masa-masa Kegelapan utawa diarani Dark Ages.[2] Julius Nepos iku anak saka Nepotianus, kang kerja dadi magister militum ing Krajaan Romawi Barat nalika tau 458 lan 461. [1]Ibuné Julius Nepos iku adhik wadon saka Marcellinus, magister militum ing Dalmatia.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j (id)roman-colosseum.info(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)
  2. ^ (id)babinrohis-nakertrans.org(dipunundhuh tanggal 26 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Julius_Nepos&oldid=832260"