Romulus Augustus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Romulus Augustus

Romulus Augustus (463 - 476), dikenal uga kanthi jeneng Romulus Augustulus (Augustus Kecil).[1] Romulus Agustus iku Kaisar Romawi Barat terakir kang nyekel kakuwasaan wiwit tanggal 31 Oktober 475.[1] Romulus Augustus nyekel kakuwasaan nalika umuré isih 12 taun nganti nalika Romulus dibuwang tanggal 4 September 476.[1] Nalika Romulus Augustus diasingaké kekaisaran Romawi Barat, keruntuhan kerajaan romawi kuno ambruk lan dadi tanda Zaman Pertengahan wiwit ngadeg ing Eropa Barat. [1]Romulus Augustus mung sepuluh sasi nyekel kakuwasaan awit sawisé iku, Romulus Augustus disingkiraké karo Odoacer, pemimpin bangsa Jerman Kuno.[1]

Romulus Augustulus nduweni jeneng lengkap Flavius Momyllus Romulus Augustulus. [2]Romulus iku anak saka Orestes. Orestes iku pemimpin tentara ing Krajaan Romawi barat.[2] Jeneng asliné Romulus Agustus yaiku Augustus ananging wis diganti wiwit cilik amarga nalika isih cilik, bapaké wis melu Kaisar Julius Nepos saka Italia.[2] Kurang luwih 12 sasi Orestes mimpin Italia ananging para pasukané banjur nglawan lan milih pemimpin dhewé kang jenengé Odoacer.[2] Odoacer banjur dadi pemimpin prajurit Jerman, Pasukan Odoacer bisa dicekel Orestes nalika 28 Agustus, 476.[2] Romulus bisa slamet saka prastawa iki lan manggon ing Campania, salah sijiné dhaérah ing kidul Italia.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)roman-colosseum.info(dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)
  2. ^ a b c d e f (en)britannica.com(dipunundhuh tanggal 27 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Romulus_Augustus&oldid=861362"