Jose Bosingwa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
José Bosingwa
José Bosingwa.jpg
Informasi pribadi
Jeneng pepak José Bosingwa da Silva
Tanggal lair 24 Agustus 1982 (umur 31)
Papan lair Mbandaka, Zaire
Dhuwur 1.83 m (6 ft 0 in)
Posisi pamain Bèk tengen
Informasi klub
Klub saiki Chelsea
Nomer 17
Karir remaja
1995–1996 Fornos de Algodres
1996–2000 Boavista
Karir senior*
Taun Tim Apps (Gls)
2000–2001 Freamunde (loan) 11 (0)
2001–2003 Boavista 41 (0)
2003–2008 Porto 107 (3)
2008– Chelsea 62 (2)
Tim nasional
2003–2004 Portugal U21 18 (0)
2007– Portugal 24 (0)
* Senior club appearances and goals counted for the domestic league only and correct as of 20:05, 18 April 2011 (UTC).

† Appearances (Goals).

‡ National team caps and goals correct as of 15:00, 2 April 2011 (UTC)


Jose Bosingwa utawa jeneng jangkep José Bosingwa da Silva iku pamain bal kang asalé saka Portugal (lair 24 Agustus 1982; umur 31 taun), dhéwéké kondhang kanthi sesebutan Bosingwa. Uga kagolong salah sijiné pamain bal saka Portugal kang main kanggo Chelsea FC ing Liga Premier Inggris lan tim nasional Portugal, main ing panggon bèk tengen.[1]

Lair ing Mbandaka, Zaire saka bapak wong Portugal lan ibu wong Kongo, Bosingwa pindhah karo wong tuwané nalika umuré isih enom menyang Seia, Portugal, ing Distrik Guarda.[1] Dhèwèké diangkat dadi pamain enom kanggo FC Boavista, uga dadi pamain profésional nalika disilihaké menyang SC Freamunde ing dhivisi loro, dhèwèké main dadi gelandhang.[1] Sakwisé 2 taun ing Boavista, Bosingwa nandhatangani tanggané klub yaiku FC Porto, sing dilatih Jose Mourinho kanggo mangsa 2003-2004. Dhèwèké mung main ing 11 laga. Bosingwa miwiti dhebut ing Liga Champions tanggal 16 September 2003, ananging mung imbang 1-1 karo FK Partizan.[1]

Tanggal 11 Mei 2008, FC Porto ngumumaké Bosingwa sepakat karo Chelsea FC pindhah nganggo bandrol 20.600.000 € / £ 16.3m .[2] Dhèwèké nèken kontrak telung taun karo Chelsea lan nggabung karo klub London Lor iku sakwisé Euro 2008 bareng bos tim Nasional Portugal Luiz Felipe Scolari lan kanca saknegarané Deco. Ing tanggal 16 Juli, dhèwèké resmi nduwèni nomer klambi 17, ijolan karo Scott Sinclair dadi nomor 16.[2]

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Klub[sunting | sunting sumber]

Porto[sunting | sunting sumber]

Chelsea[sunting | sunting sumber]

Indhividhual[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d [1] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
  2. ^ a b [2] (diaksès tanggal 15 Juli 2011)
Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jose Bosingwa ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jose_Bosingwa&oldid=830522"