Joanne Kathleen Rowling

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Joanne Kathleen Rowling
Jk-rowling-crop.JPG
Lair 31 Juli 1965 (umur 49)
Yate, South Gloucestershire, Inggris
Pagawéan Novelis
Kabangsan Britania Raya
Pangaruh marang Jane Austen
Geoffrey Chaucer
Elizabeth Goudge
C. S. Lewis
Jessica Mitford
E. Nesbit
William Shakespeare
T. H. White
Website http://www.jkrowling.com

Joanne Kathleen Rowling utawi J.K Rowling yaiku salah sawijiné pengarang novel saka negara Inggris.[1] Joanne Kathleen Rowling lair ing sasi Juli taun 1965.[2] Luwih tepaté tanggal 31 Juli 1965, Chipping Sodury, cedhak Bristol Inggris.[3]

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Rowling sekolah ana ing SD Tutshill.[2] J.K Rowling yaiku bocah kang menengan, aneh, cupet pikiré lan ora patiya apik ing olahraga.[2] Sawisé lulus sekolah, Rowling neruské ana ing University of Exeter ing Devon.[2] Dhèwèké sinau basa Perancis.[2] Wong tuwané duwé gegayuhan yén besok Rowling bakal dadi sekretaris bilingual utawa loro basa.[2]

Miwiti Karir[sunting | sunting sumber]

Sawisé lulus saka University of Exter, Rowling nyoba dadi juru tulis(sekretaris), ananging dhèwèké gagal dadi sekretaris sing apik.[4] Sawisé kuwi, Rowling pindah ana ing Portugal ing taun 1990 kanggo ngajar basa Inggris.[5] Ana ing kana, Dhèwèké nikah karo wartawan Portugis.[5] Jenengé yaiku Jorge Arantes ing taun 1992.[4] Rowling nglairna anak kang pisanan ing tanggal 27 Juli 1993 sing diwènèhi jeneng Jessica Isabel.[4] Sawisé pegat, Rowling pindah ing Edinburg karo anaké.[5] Dhèwèké duwèni masalah keuangan sawisé pegat.[4] Mula, dhèwèké nyoba nulis novel.[4] Novel kang kawiwitan ditulis yaiku, Harry Potter.[4] Sadurungé, akeh perusahaan percetakan kang nolak, ananging saiki novel Harry Potter dadi novel kang populèr ing donya.[4]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) jkrowling.com(diundhuh tanggal 22 April 2011)
  2. ^ a b c d e f bloomsbury.com (diundhuh tanggal 22 April 2011)
  3. ^ britannnica.com (diundhuh tanggal 25 April 2011)
  4. ^ a b c d e f g thebiographychannel.co.uk(diundhuh tanggal 25 April 2011)
  5. ^ a b c nusantaraku.org(diundhuh tanggal 25 April 2011)