Jesse Owens

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jesse Owens

Jesse Owens jeneng lengkapé James Cleveland "Jesse" Owens. Jesse Owens lair tanggal (lair 12 September 1913 – tilar donya 31 Maret 1980 kanthi umur66 taun).[1] Jesse Owens mati nalika umuré 66 taun.[1] Dhéwéké dadi olahragawan atletik kang asalé saka Amérika Sarékat.[1] Jesse Owens nguwasani olahraga sprint lan lompat jauh.[1] Dhéwéké uga melu ing kompetisi Olimpiade Mangsa Panas 1936 ing Berlin, Jerman. [1]Ing kompetisi iki, jenengé dadi misuwur amarga dhéwéké menangaké lomba mlayu lan entuk papat medhali emas.[1] Dhéwéké menang lomba mlayu 100 meter, 200 meter, lompat jauh, lan melu lomba tim estafét 4x100 meter.[1] Jesse Owens dadi atlét kulit ireng ing Amérika Serikat.[1] Jesse Owes ngganggo sepasang sepatu kang digawé Dassler nalika lomba ing Olimpiade 1936.[1]

Jesse Owens dadi wong kang sepisanan kang bisa ngentokaké medhali emas kang cacahé papat ing olimpiade. [2]Stadion Olympia dadi stadion kebanggaan Hitler kang dadi seksi sejarah kasuksesané Owens.[2] Ing taun 1994, jeneng Jesse Owens diabadékaké dadi jeneng dalan sektor selatan Olympia yaiku Jesse Owens Allee.[2] Ananging nalik Jesse Owens isih urip, Hitler ora gelem nyalami Jesse Owens nalika upacara pengalungan medhali.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)biography.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ a b c d (id)majalah.tempointeraktif.com(dipunundhuh tanggal 29 Juni 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jesse_Owens&oldid=830724"