Jéssica Alba

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jéssica Alba
Jessica Alba 2011.jpg
Asma wiyosan Jessica Marie Alba
Miyos 28 April 1981 (umur 33)
Pomona, California, AS
Pakaryan Aktris
Taun aktif 1994–sapuniki
Sisihan Cash Warren (2008–sapuniki)
Pacangan domestik Michael Weatherly (2000-2003)

Jessica Marie Alba (lair ing Pomona, California, Amérika Sarékat, 28 April 1981; umur 33 taun) inggih menika aktris saking negari Amérika Sarékat.[1] Alba dados aktris télévisi lan aktris film. Alba miwiti kariripun ing jagad télévisi lan film bioskop nalika nembé yuswa 13 taun ing Camp Nowhere lan The Secret World of Alex Mack taun 1994.[1] Alba langkung misuwur amargi dados paraga ing sérial télévisi Dark Angel taun 2000-2002.[1] Alba lajeng main ing film-film ingkang manéka warni kados Honey taun 2003, Sin City taun 2005, Fantastic Four taun 2005, Into the Blue taun 2005, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer lan Good Luck Chuck taun 2007.[1] Jessica sampun angsal kanugrahan ingkang manéka warni, kados Teen Choice Award lan Saturn Award for Best Actress on Television, lan nominasi Golden Globe kanthi aktingipun ing film Dark Angel.[1]

Alba lair ing Pomona, California saking pasangan Catherine (née Jensen) lan Mark Alba.[2] Ibunipun saking keturunan (Denmark - Kanada - Prancis), lan ramanipun keturunan (Meksiko - Amérika).[2] Jessica nggadhahi sadhèrèk enem Joshua.[2] Ramanipun nyambut damel ing Angkatan Udhara Amérika Sarékat, lan sampun gantos panggènan (griya dhinas) saking Biloxi, Mississippi lan Del Rio, Texas, sadèrèngipun kondur dhateng California sadangunipun 9 taun.[2] Alba ageng ing kulawarga konservatif, taksih nyepeng tradhisi, agaminipun Katulik, lan kulawarga Latin Amérika.[2]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (en)Jessica Alba:Biography on MSN dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (en)The Changeling dipunundhuh tanggal 14 Juli 2011)

Pranala Njawi[sunting | sunting sumber]


Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jéssica Alba ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jéssica_Alba&oldid=831518"