Hasri Ainun Habibie

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Hasri Ainun Besari
Hasri Ainun Habibie

Mangsa jabatan
13 Mei 1998 – 20 Oktober 1999
Pejabat sadurungé Tien Soeharto
Pengganti Shinta Nuriyah

Lair 11 Agustus 1937
Semarang, Jawa Tengah
Tilar donya 22 Mei 2010 (umur 72)
Flag of Germany.svg München, Jerman
Kabangsan Flag of Indonesia.svg Indonesia
Flag of Germany.svg Jerman (kehormatan)
Pasangan B.J. Habibie
Anak Ilham Akbar
Thareq Kemal
Agama Islam

Hasri Ainun Habibie kanthi nama asli Hasri Ainun Besari (lair ing Semarang, Jawa Tengah, 11 Agustus 1937 – tilar donya ing München, Jerman, 22 Mei 2010 kanthi umur72 taun) menika garsa saking Presiden Indonesia kaping tiga BJ. Habibie. Hasri Ainun Habibie dados Ibu Negara Indonesia kaping tiga saking taun 1998 dumugi taun 1999 [1].

Biografi[sunting | sunting sumber]

Latar belakang kulawarga[sunting | sunting sumber]

Hasri Ainun Besari menika putri kaping sekawan saking 8 sedherekipun putri saking H. Mohammad Besari. Tegesipun nama Hasri Ainun menika Mata yang indah. Kulawarga Ainun menika kulawarga ingkang tresna marang pendidikan. salah satunggal tiyang ingkang paling wigati anggènipun paring motivasi supados giat anggènipun sinau menika ibunipun [2].

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Hasri Ainun Besari menika merantau dhateng Jakarta kanggé nlajengaken pendidikan lan kuliah wonten ing Fakultas Kedokteran ing Universitas Indonesia, Jakarta. Lulus minangka dokter ing taun 1961. Hasri Ainun ugi naté nyambut damel ing Rumah Sakit Cipto Mangunkusumo, Jakarta (RSCM Jakarta). Ing mriku Hasri Ainun nyambut damel ing bidang perawatan laré-laré. Ananging wonten ing RSCM Jakarta Hasri Ainun namung nyambut damel setunggal taun kemawon, dumugi taun 1962. Sasampunipun kagarwa Habibie ing taun 1962 lajeng Hasri Ainun kedah nilaraken pakaryanipun dados dokter lajeng ndhèrèk garwanipun dhateng Jerman kanggé ngrampungaken pendidikanipun [3].

Kulawarga[sunting | sunting sumber]

Hasri Ainun Besari kagarwa déning BJ. Habibie nalika tanggal 12 Mei 1962. Lajeng bulan madu wonten ing tigang papan ing Indonesia inggih menika wonten ing Kaliurang, Yogyakarta, lajeng ing kutha Bali kapungkasan wonten ing dhaérah Asalipun Bj. Habibie Ujung Pandang. Hasri Ainun kalihan Bj. Habibie kagungan putra kalih inggih menika Ilham Akbar lan Thareq Kemal ugi kagungan enem putu. Ilham Akbar sampun ngrampungaken pendidikanipun wonten ing Muenchen ing ilmu aeronautika lan pikantuk gelar PdD kanthi predikat summa cumlaude langkung inggil saking predikat bapakipun (BJ. Habibie). Dene Thareq Kemal lulus saking Diploma Inggeneur ing Braunsweig, Jerman[2].

Séda[sunting | sunting sumber]

Nalika tanggal 22 Mei 2010 tabuh 17.35 wekdal Munchen, Jerman. Hasri Ainun Habibie séda sasampunipun nglampahi masa kritis setunggal dinten. Jenazahipun Hasri Ainun Habibie dipunbeta dhateng Jakarta ing tanggal 24 Mei 2010 lan dugi ing Jakarta tanggal 25 Mei 2010 lajeng dipunmakamaken wonten ing Taman Makam Pahlawan Kalibata dinten menika .[4].

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Kepustakaan Presiden-Presiden Republik Indonesia: Hasri Ainun Besari
  2. ^ a b [1] (id) Ibu Bangsa Hasri Ainun Habibie (dipunakses tanggal 22 Januari 2013)
  3. ^ [2] (id) Biografi Ainun Habibie (dipunakses tanggal 22 Januari 2013)
  4. ^ Hasri Ainun Habibie dimakamkan di TMP Kalibata
Sing mengku  sadurungé:
Siti Hartinah
Ibu Negara Republik Indonesia
1998-1999
Diganti déning:
Sinta Nuriyah

Cithakan:Bacharuddin Jusuf Habibie