Gendéra Antigua lan Barbuda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Rasio Gendéra : 2:3

Gendéra Antigua lan Barbuda dikenal ake ing tanggal 27 Februari 1967 lan di ubah wujud dèning panjenengané Reginald Samuels, yaiku salah sijiné guru sekolah . Srengéngé didadekake pralambang pamula era utawa jaman kang anyar. Werna ireng ngelambangake kahanan rakyat kang majoritas katurunan Afrika, werna biru kanggo pangarep-aper (harapan/cita-cita) lan abang ngelambangake kanggo tenaga . Werna kuning, biru lan putih kang turut-turut ngelambangake srengéngé, Segara lanpantai, tumuju aspek kreatif ingsakjroning gendéra kasebut.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]