GThumb

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
gThumb
GThumb Logo.svg
Screenshot of gThumb 3.1.2.png
Tampilan gThumb 3.1.2
Pangembang Paolo Bacchilega
Versi rilis terbaru 2.11.3 / 14 April 2010 (2010-04-14), 1712 dina kepungkur
Basa pamrograman Bahasa C
Sistem operasi Linux, Solaris, BSD, Unix-like
Jenis Image viewer
Lisènsi GNU General Public License
Situs web live.gnome.org/gthumb

gThumb menika aplikasi picture viewer ingkang badhè nampilakèn thumbnail saking gambar-gambar ing salèbèting direktori[1]. Pengguna sagèd kagungan kanggè ningali gambar kasèbut kaliyan sangat dètail. Bahkan, data non visual saking gambar ugi saghèd ningali kaliyan detail[1]. sanèsipun punika saghèd nampilakèn, gThumb ugi sagèd ngèlampahi aksi kadasta rotasi, konversi, lan sanèsipun . mènawi dipunkarèpakèn, gThumb ugi sagèd dipunginaakèn kanggè ndamèl web album lan nyèrat gambar-gambar ingka g dipunremenaken ing CD Writer.[1]

kalangkungan saking aplikasi punika sfitur-fitur ingkang dateng sami kaliyan antarmuka penggunanipun ingkang sae lan kestabilan ingkang patut dipunpuji[1]. Antarmuka penggunanipun sederhana lan sangat gampil dipunpahami, sanesipun punika gThumb ugi saged ngemutaken direktori kapungkasan ingkang dpunikunjungi serta gThumb punika sae ingkang nangani gambar-gambar ingkang ukuranipun ageng lan gadahi dokumentasi ingkang jangkep.[1]

kawetesan saking aplikasi punika hampir mboten wonten. setunggal hal ingkang karaos cekap nggangu menawi inggih punika waktu tunggu ingkang sekedhik lami.[1]

Fitur - fitur[sunting | sunting sumber]

Fitur - fitur gThumb dipunginakakenn dados [2]:

  • Image Viewer
    • Ningali gambar tunggal (kalebet animasi GIF). jenis gambar ingkang dipundukung inggih punika: BMP, JPEG, GIF, PNG, TIFF, ICO, XPM.
    • Ningali data EXIF ingkang kalet ing gambar JPEG.
    • Ningali ing modus layar penuh.
    • Ningali gambar dipunputar, mbalik, hitam lan putih.
  • Image Browser
    • Menjelajah hard disk kaliyan menampilkan thumbnail saking berkas gambar.
    • Secara otomatis memperbarui konten folder.
    • Menyalin, gantos, menghapus gambar lan folder.
    • Bookmarks folder lan katalog.
  • Image Organizer
    • Mengatur gambar ing katalog.
    • Cetak foto lan komentar.
    • Pencarian kangge foto ing hard disk lan nyimpen kasil dados katalog. Kriteria Pencarian ajeg kalet ing salebeting katalog pramila saged memperbarui ing wanci ingkang dipunperluaken.
  • Image Editor
    • gantos gambar hue, saturasi, terang, kontras lan jumbuhaken warni .
    • Skala lan mutar gambar.
    • nyimpan gambar ing format saklajengipun: JPEG, PNG, TIFF, TGA.
  • Advanced Tool
    • Impor foto saking kamera digital.
    • Slide Shows.
    • ngatur gambar dados latar belakang Desktop.
    • ndamel gambar indeks.
    • ndamel web album.
    • Mengkonversi format gambar.
    • ngubah gambar tanggal lan waktu.
    • JPEG lossless transformasi.
    • nemuaken duplikat gambar.
    • nyalin gambar ing CD / DVD.
    • Penuh dokumentasinipun.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f www.infolinux.web.id (2005), Mengisi Liburan dengan Linux, halaman 35-36. Diakses pada 24 Nop 2012.
  2. ^ Gnome.org, Fitur gThumb. Diakses pada 01 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=GThumb&oldid=870417"