G-Dragon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
권지용 Kwon Ji Yong

Latar wuri
Alias G-Dragon, GD
Lair 18 Agustus 1988 (umur 25)
Asal Seoul, Koréa Kidul
Génré Hip hop, K-pop
Taun aktif 2001-saiki
Label YG Entertainment
Magepokan karo Big Bang, GD & TOP
G-Dragon signature.png
Tapa asmané G Dragon
G-Dragon
Hangeul
Hanja
Alih Aksara sing disampurnakaké Gwon Ji-yong
McCune–Reischauer Kwŏn Chiyong
Jeneng panggung
Hangeul 지드래곤
Alih Aksara sing disampurnakaké Ji deuraegon
McCune–Reischauer Chi Tŭraegon

Kwon Ji Yong (basa Korea: 권지용), kang lair surya kaping 18 Aguatus 1988, utawa luwih dikenal GD lan luwih dikenal kanthi jeneng panggung, G-Dragon (basa Korea: 지드래곤), yaiku rapper, penyanyi, penulis tembang, produser lan model saka Koréa Kidul.

Sakwise 6 taun dadi trainee ing label rekaman YG Entertainment, G-Dragon resmi miwite debuté minangka kang mandégani lan salah sawijiné rapper kelompok Boyband Koréa Big Bang. G-Dragon dadi penulis tembanglan mroduksi, tembang-tembang Big Bang, tuladhane "Lies", "Last Farewell", lan "Haru Haru".

Dhéwéké ngrilis album debut soloné, Heartbreaker ing taun 2009. Album iki dadi salah sawijine album kang paling sukses ing taun iki, bisa payu luwih saka 200.000 eksemplar lan menang ing Mnet Asian Music Awards for Album of the Year. Heartbreaker uga dadi kontroversi gedhé, amarga ditudhuh plagiarisme. Sakwise absen nganti arep setaun, G-Dragon lan kanca sebandné, T.O.P kolaborasi ngrilis album G-Dragon & T.O.P ing taun 2010. Album iki dirilis kanthi 3 tembang yaiku: "High High," "Oh Yeah," dan "Knock Out," kang sakabèhé manggong ing posisi nomer telu paling dhuwur ing Gaon chart, lan "High High" dadi chart sing paling dhuwur.

Diskografi[sunting | sunting sumber]

Artikel utama: Diskografi G-Dragon
Delengen uga: Diskografi Big Bang
Album Studio
Album Kolaborasi
Album Live
  • Shine a Light (2010)

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Video Klip
Taun Irah-Irahan Paraga
2001 Jinusean - "AYO" Nom-nomané Jinu
2003 1TYM - "Hot" Awaké Dhéwé
2004 Jinusean - "Telephone number" Awaké Dhéwé
2009 Seungri - "Strong Baby" Awaké Dhéwé
2010 Taeyang - "I Need A Girl" Awaké Dhéwé
2012 SE7EN - "When I Can't Sing" Awaké Dhéwé

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Taun Bebungah
2007
2009
2010

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Big Bang Cithakan:YG Entertainment


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=G-Dragon&oldid=879585"