Fitoaleksin

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Struktur molekul momilakton B, salah sawiining tuladha senyawa fitoaleksin.

Fitoaleksin yaiku senyawa anti-mikrobial kang dibiosintesis (digawé) lan diakumulasiake ing tanduran sawisé ana infèksi saka mikroorganisme patogen utawa kapapar senyawa kimia tartamtu lan iradhiasi nganggo sinar UV.[1][2]Saka sèl-sèl rusak lan nekrotik (sèl kang mati sadurungé wektuné) bakal ditokaké déning sawijining dat kang difusi ing jero sèl séhat ing sekitaré mula ana respon saka sèl séhat kang arupa pengeluaran fitoaleksin.[3] Fitoaleksin bakal dadi tanduran nailka numpuk kang cacahé lumayan akèh kanggo nyegah ngrembakané patogen.[3] Tuladha-tuladha fitoaleksin kang diasilake déning tanduran ya iku: [3]

just for widening coloum just for widening coloum


Manfaat fitoaleksin tumrap Manungsa[sunting | sunting sumber]

Pirang-pirang studi nembag ngenani potensi senyawa fitoaleksin supaya dadi panganan fungsional tumrap manungsa.[4] Kedadeyan iki disebabake dening senyawa fitoaleksin kang duweni aktivitas antioksidan, aktivitas anti-inflamasi, lan mudunake kolesterol, lan duweni aktivitas anti-kanker mula bisa ningkatake kesehatan manungsa.[4] Salah sawijining senyawa fitoaleksin kang dimanfaatake minangka suplemen yaiku resveratrol.[4] Senyawa iki bisa njaga jantung lan nyegah kanker prostat sarta kanker payudhara.[5]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Inggris)Yiu H. Hui, Roy Smith, David G. Spoerke (2001). Foodborne Disease Handbook: Plant toxicants. CRC Press. ISBN 978-0-8247-0343-1. Page.42-43
  2. ^ a b (Inggris)M. Daniel, R. P. Purkayastha (1994). . . CRC Press. ISBN 978-0-8247-9269-5. Page.1-14
  3. ^ a b c Lisnawita (2003). "Penggunaan Tanaman Resisten: Suatu Strategi Pengendalian Nematoda Parasit Tanaman". Digitized by USU digital library: 1-6. http://library.usu.ac.id/download/fp/hpt-lisnawita.pdf.
  4. ^ a b c (Inggris)Boue SM, Cleveland TE, Carter-Wientjes C, Shih BY, Bhatnagar D, McLachlan JM, Burow ME (April 2009). "Phytoalexin-enriched functional foods.". J Agric Food Chem. 2009 Apr 8;57(7):2614-22. 57 (7): 2614-22.
  5. ^ (Inggris)Christelle M. Rodrigue, Nicole Arous, Dora Bachir, Juliette Smith-Ravin, Paul-Henri Romeo, Frédéric Galacteros, Marie-Claude Garel (Januari 2002). "Resveratrol, a natural dietary phytoalexin, possesses similar properties to hydroxyurea towards erythroid differentiation". British Journal of Haematology 113: 500-507. http://www3.interscience.wiley.com/cgi-bin/fulltext/119013930/PDFSTART. Diakses pada 19 Mei 2010
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fitoaleksin&oldid=830849"