Donnie Yen

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Donnie Yen
Donnieyen SHFF.jpg
Yen ing Fèstival Film Internasional Shanghai 2007.
Jeneng Cina 甄子丹 (Tradhisional)
Jeneng Cina 甄子丹 (Prasaja)
Pinyin Zhēn Zǐdān (Mandarin)
Jyutping Jan1 Zi2daan1 (Kanton)
Leluhur Flag of the People's Republic of China.svg Taishan, Guangdong, Cina
Asal Flag of Hong Kong.svg Hong Kong
Lair 27 Juli 1963 (umur 51)
Flag of the People's Republic of China Guangzhou, Guangdong, Cina
Pakaryan Actor, martial artist, film director, action choreographer, produser film
Taun aktif 1983 - saiki
Jeneng pasangan Cecilia Cissy Wang (2003-saiki)
Situs resmi http://www.donnieyen.com/

Donnie Yen (lair ing Guangzhou, Guangdong, Republik Rakyat Cina, 27 Juni 1963; umur 51 taun) dhèwèké kuwi bintang film utawa aktor ,sutradara, produser film kang asalé saka Hong Kong. [1] Ora namung kondhang dadi bintang film lan aktor ning tivi Hong Kong, Donnie Yen uga olèh pangakonan internasional amarga aktif anggoné meranaké tokoh ning film-film kang dilakoni bebarengan karo aktor Hong Kong kondhang liyané, kayata Jackie Chan, Jet Li lan Michelle Yeoh.[1]

Dhèwèké dianggep dadi aktor laga papan dhuwur ning pafilman Hong Kong.[1] Kaya apa kang dikandhakaké déning sutradara Peter Chan (sutradara film Peter Chan) kang nyebutaké menawa Donnie Yen kuwi aktor film laga jaman saiki kang wis bisa mbentuk awaké lan bisa dadi pelopor babagan film laga.[1]

Karir[sunting | sunting sumber]

Donnie Yen kaping pisanan miwiti kariré nalika taun 1983 dadi stuntman (pameran pangganti) ning film Shaolin Drunkard (1983) lan ning film Taoism Drunkard ning taun sabanjuré, 1984. [1] Sawisé kuwi, nalika umur rong puluh taun, dhèwèké wiwit olèh kapercayan kanggo mainaké peran kang luwih gedhé manèh.[1] Mula awit kadadéyan kuwi, wis puluhan film wis dibintangi déning dhèwèké.[1]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film-film kang tau dibintangi déning Donnie Yen[2] :

  • The Monkey King (2012)
  • Wu Xia (2011)
  • The Lost Bladesman (2011)
  • All's Well End's Well 2011 (2011)
  • The Legend Of Chen Zhen (2010)
  • IP Man II (2010)
  • 14 Blades (2010)
  • Bodyguards And Assassins (2009)
  • The Founding Of Republic (2009)
  • All's Well End's Well 2009 (2009)
  • IP Man (2008)
  • Painted Skin (2008)
  • An Empress And The Warriors (2008)
  • Flash Point (2007)
  • Dagon Tiger Gate (2006)
  • Stormbreaker (2006)
  • Seven Swords (2005)
  • SPL (2004)
  • Love On The Rocks (2004)
  • The Twins Effect Sequel (2004)
  • Protégé De La Rose Noire (2004)
  • Oni-Musha III ( PS II Game ) (2003)
  • Twins Effect (2003)
  • Shanghai Knight (2003)
  • Hero (2002)
  • Shurayuki-Hime (2001)
  • Blade2: Bloodhunt (2001)
  • Highlander: Endgame (2000)
  • Moonlight Express (1999)
  • City Of Darkness (1998)
  • Ballistic Kiss (1998)
  • Shanghai Affairs (1998)
  • The Black Rose (1997)
  • Legend Of The Wolf (1997)
  • Iron Monkey 2 (1996)
  • Satan Returns (1996)
  • Asian Cop - High Voltage (1995)
  • Saint Of Gamblers (1995)
  • Circus Kids (1994)
  • Wing Chun (1994)
  • Iron Monkey (1993)
  • Hero Among Heroes (1993)
  • Buterfly And Sword (1993)
  • Cheetah On Fire (1993)
  • New Dragon Gate Inn (1991)
  • Once Upon A Time In China 2 (1992)
  • Crystal Hunt (1991)
  • Holy Virgin VS Evil Dead (1991)
  • Tiger Cage II (1990)
  • In The Line Of Duty 4 (1989)
  • Tiger Cage (1988)
  • Mismatched Couples (1985)
  • Drunken Tai Chi (1984)
  • Miracle Fighters 2 (1982)

Serial TV[sunting | sunting sumber]

Serial televisi kang tau dibintangi déning Donnie Yen [2]:

  • 1987, The Last Conflict
  • 1988, Mo Min Kap Sin Fung
  • 1989, Flying Téiger SWAT Team
  • 1991, A New Life
  • 1991, Crime File
  • 1994, The Kung Fu Master
  • 1995, Fist Of Fury
  • 1995, Jing Wu Men
  • 1999, Codename: The Puma
  • 2001, Fist Of Fury: Sworn Revenge

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g (id)biografi Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Juli 2011
  2. ^ a b (id)Donnie Yen dipununduh tanggal 8 Agustus 2011
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Donnie_Yen&oldid=831911"