Dinar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Negara-negara kang wernané ijo tuwa saiki isih migunakaké valuta dhinar, lan kang wernané ijo enom sadurungé migunakaké dhuwit kuwi. Negara-negara sempalan Yugoslavia ditampilaké ing kiwa ngisor.

Dinar (utawa b. Arab: دينار dīnār) iku valuta resmi kang dipigunakaké sapérangan negara. Ing jaman biyèn, koin dhinar mas dipigunakaké wiwit mangsa Islam kanggo kagiyatan ijol-ijolan barang utawa jasa ing wewengkon kakalifahan. Panguwasa Islam kuwi sakjané nyonto dhuwit koin mas saka Kakaisaran Romawi Wétan (Bizantium), kang arané dēnārius auri.

Étimologi[sunting | sunting sumber]

Tembung dīnār dijupuk saka tembung δηνάριον denarion saka basa Yunani, lan sadurungé dijupuk saka tembung dēnārius saka basa Latin.[1]

Valuta resmi[sunting | sunting sumber]

Negara-negara kang migunakaké dhinar (utawa jeneng sing mèmper) kanggo valuta resminé, yaiku:

Negara Valuta Kodhe ISO 4217
Flag of Aljazair Aljazair Dinar Aljazair DZD
Flag of Bahrain Bahrain Dinar Bahrain BHD
Flag of Irak Irak Dinar Irak IQD
Flag of Yordania Yordania Dinar Yordania JOD
Flag of Kuwait Kuwait Dinar Kuwait KWD
Flag of Libya Libya Dinar Libya LYD
Flag of the Republic of Macedonia Republik Makedonia Denar Makedonia MKD
Flag of Serbia Serbia Dinar Serbia RSD
Flag of Tunisia Tunisia Dinar Tunisia TND

Galeri[sunting | sunting sumber]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Dinar ing Wikimedia Commons.
  1. ^ Oxford English Dictionary, 2nd ed., 1989, s.v. dinar; vèrsi online November 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dinar&oldid=830790"