Dhasi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dhasi

Dhasi yaiku aksesoris sandhangan kang digawé saka kain lan dikalungké ing gulu klambi utawa keméja lan nggantung ing dhadha.[1] Dhasi bentuké segipapat dawa lan ing pucuké mbentuk segitelu.[1] Ana uga dhasi kang cekak lan simpule kaya elar kupu-kupu.[1] Dhasi kang mirip kaya elar kupu diarani dhasi kupu-kupu.[1]

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Wiwit jaman batu, aksesori ing gulu lan dhadha uga wis ana.[2] Aksesoris iki kanggo ciri kalompok saka strata kang dhuwur.[2] Aksesoris iki biyasané dienggo wong lanang.[2] Semana uga dhasi umumé dienggo wong lanang.[2] Dhasi biyasané dienggo nalika ing kantor, rapat, lan ing kahanan kang resik lan aji.[2] Dhasi biyasané dienggo wong-wong kang nduwé pangkat.[2] Ing jaman Romawi Kuno wis ana kain kanggo nutupi gulu. Kain iki dienggo juru bicara.[2] Sawisé iku para prajurit Romawi uga ngenggo. Kain kang dienggo ing gulu kang saiki ngalami évolusi dadi dhasi uga ana ing patung watu ing makam kuno, Xian, Tiongkok.[2]

Aksesori kanggo gulu uga moncér ing jamané Shakespeare ing taun 1564 - 1616. Aksesori iki diarani ruff. [2]Krah kaku kang digawé saka kain putih iki bentuké kaya piringan gedhé kang ngubengi gulu.[2] Supaya ora rusak bentukké, ruff uga dikanji. Yèn dienggo terus ruff kang tumpuk-tumpuk bisa nyebabaké iritasi ing gulu.[2] Sawisé ruff banjur ana cravat. Cravat digawé nalika pemerintahan Louis XIV taun 1660-an. Dhasi asalé saka negara Kroasia. Ing kroasia dhasi diarani Hrvatska.[2]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)artikata.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)femina-online.com(dipunundhuh tanggal 7 Juni 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dhasi&oldid=830279"