Dhaptar Objek NGC 4001 - 5000

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Objèk NGC 4001 - 5000

Dhaptar Objek NGC 4001 - 5000 inggih punika salah satunggaling dhaptar ingkang ngewrat Objèk NGC 4001 - 5000. Informasi ingkang kamot wonten ing tabèl punika dipunpendhet saking The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Star Clusters oleh J. L. E. Dreyer,[1] yang di akses melalui VizieR Service (website: http://vizier.u-strasbg.fr/viz-bin/VizieR), database NASA/IPAC Extragalactic (website: http://nedwww.ipac.caltech.edu/), dan database astronomi SIMBAD (website: http://simbad.u-strasbg.fr/simbad/).

New General Catalogue (utawi ingkang asring dipuncekak NGC) inggih punika salah satunggaling jinis katalog astronomi ingkang misuwur wonten ing dunya astronomi. Katalog punika dipun susun dening John Louis Emil Dreyer nalika taun 1888. Ngantos sak punika, NGC gadhah kirang langkung 7.840 objek ingkang misuwur kanthi sebatan objek NGC. Katalog punika inggih kalebet katalog ingkang paling komplit ingkang nyangkup sedaya jinis objek angkasa, lan boten kawates wonten ing galaksi. Emil Dreyer ugi medalaken kalih seplemen ingkang misuwur kanthi sebatan Index Catalogues (utawi ingkang asring dipuncekak kanthi nama IC). IC ingkang sepisanan dipunwedalaken ing taun 1895 lan ngewrat kirang langkung 1.520 objek, dene IC ingkang kaping kalih dipun wedalaken ing anawispun taun 1908 lan ngewrat kirang langkung 3.866 objèk, saéngga totalipun wonten kirang langkung 5.386 objek IC. Objek ingkang wonten ing belahan langit sisih kidul kirang saged dipundamel katalog kanthi jangkep, sanajan sedaya objek kasebat sampun kathah dipuntingali dening John Herschel utawi James Dunlop. Kathah kalepatan ingkang wonten ing NGC, sanajan sampun wonten kupiya kangge ndandosi katalog ingkang sampun dipunrinti dening proyek NGC/ IC sasampunipun wonten kupiya parsial kaliyan Revised New General Catalogue (RNGC) dening Sulentic lan Tifft ing taun 1973, lan NGC 2000.0 dening Sinnot ing taun 1988.

Galaksi NGC 4911 gadhah lengen spiral ingkang kecampur kaliyan lebu peteng, lan mbentuk klompok lintang ingkang enggal, ali- ali njawi ingkang ketingal blabur, galaksi kerdil ingkang dados pendhampingipun, lan gugus bola kanthi lintang ingkang blabur. Cluster Coma ngewrat langkung saking 1000 galaksi ingkang dadosaken salah satunggaling objek ingkang paling ageng misuwur. NGC 4911 saged dipunpanggihaken wonten ing sisih kering ngandhap pusat cluster ageng. Galaksi NGC 4911 punika tebihipun kirang langkung 320 yuta taun cahya lan mapan wonten ing konstelasi Coma Berenices.[2] Galaksi NGC 4945 ukuranipun meh sami kaliyan ukuranipun galaksi Bima Sakti ingkang ketingal wonten ing cakram ingkang ngewrat lebu. Galaksi punika inggih gugus lintang enem ingkang wernanipun biru lan dhaerah damelipun ing lintang jambon. Tebihipun spiral NGC 4945 inggih punika kirang langkung 13 yuta taun cahya dhateng arah konstelasi Centaurus kidul ingkang ama sanger. NGC 4945 agengipun namung enem kali langkung ageng saking galaksi Andromeda, galaksi ngkang celak kaliyan Bima sakti. Wonten ing galaksi punika wonten emisi energi ingkang radi inggil lan ing pusatipun dipunkinten wonten bolongan ireng ingkang supermasif. [3]

4001-4100[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanèsipun Jinis Objèk Rasi lintang Asènsio rékta Dèklinasi Magnitudo semu
4013 Galaksi spiral Ursa Major 11j 58m 31.4d +43° 56′ 51″ 12.4
4014 Galaksi spiral Coma Berenices 11j 58m 35.9d +16° 10′ 36″ 13.5
4015 Arp 138 Galaksi ingkang sami interaksi Coma Berenices 11j 58m 42.5d +25° 02′ 13″ 14.2
4016 Galaksi spiral Leo 11j 58m 29.2d +27° 31′ 43″ 14.6
4017 Galaksi spiral Coma Berenices 11j 58m 45.8d +27° 27′ 08″ 13.5
4018 Galaksi spiral Coma Berenices 11j 58m 31.4d +43° 56′ 48″ 12.4
4027 Galaksi spiral Corvus 11j 59m 27.8d -19° 16′ 32″ 11.7
4038 Galaksi Antena Galaksi ingkang sami interaksi Corvus 12j 01m 52.5d -18° 52′ 03″ 11.0
4039 Galaksi Antena Galaksi ingkang sami interaksi Corvus 12j 01m 52.5d -18° 52′ 03″ 11.0
4088 Galaksi spiral Ursa Major 12j 05m 33.7d +50° 32′ 23″ 11.2

4101-4200[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanèsipun Jinis Objèk Rasi bintang Asènsio rékta Dèklinasi Magnitudo semu
4121 Galaksi eliptik Draco 12j 07m 56.6d +65° 06′ 50″ 14.1
4125 Galaksi eliptik Draco 12j 08m 06.3d +65° 10′ 27″ 10.9
4151 Galaksi spiral Canes Venatici 12j 10m 32.7d +39° 24′ 20″ 11.2
4192 Messier 98 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 13m 48.4d +14° 52′ 58″ 11.0

4201-4300[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4214 Galaksi tak beraturan Canes Venatici 12j 15m 39.2d +36° 19′ 41″ 10.3
4216 Galaksi spiral Virgo 12j 15m 54.4d +13° 09′ 00″ 11.2
4236 Galaksi tak beraturan Draco 12j 16m 41.8d +69° 28′ 10″ 10.7
4244 Galaksi spiral Canes Venatici 12j 17m 30.1d +37° 48′ 30″ 10.2
4254 Messier 99 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 18m 49.6d +14° 25′ 00″ 10.2
4258 Messier 106 Galaksi spiral Canes Venatici 12j 18m 57.5d +47° 18′ 14″ 9.6
4261 Galaksi eliptik Virgo 12j 19m 23.2d +05° 49′ 30″ 10.4

4301-4400[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4303 Messier 61 Galaksi spiral Virgo 12j 21m 55.0d +04° 28′ 29″ 10.9
4308 Galaksi eliptik Coma Berenices 12j 21m 56.9d +30° 04′ 27″ 14.3
4309 Galaksi lentikular Virgo 12j 22m 12.4d +07° 08′ 38″ 14.3
4314 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 22m 32.0d +29° 53′ 44″ 11.5
4319 Galaksi spiral Draco 12j 21m 44.1d +75° 19′ 21″ 13.0
4321 Messier 100 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 22m 55.0d +15° 49′ 20″ 10.6
4325 Galaxy cluster 12j 23m 06.68d +10° 37′ 16.3″
4374 Messier 84 Galaksi eliptik Virgo 12j 25m 03.7d +12° 53′ 13″ 10.8
4382 Messier 85 Galaksi lentikular Coma Berenices 12j 25m 24.2d +18° 11′ 27″ 10.2
4395 Galaksi tak beraturan Canes Venatici 12j 25m 48.9d +33° 32′ 48″ 11.7

4401-4500[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4406 Messier 86 Galaksi lentikular
/Galaksi#EliptikGalaksi Eliptik
Virgo 12j 26m 12.2d +12° 56′ 45″ 10.9
4414 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 26m 27.1d +31° 13′ 21″ 10.9
4435 Eyes Galaxies Galaksi lentikular Virgo 12j 27m 40.6d +13° 04′ 44″ 11.9
4438 Eyes Galaxies Galaksi spiral Virgo 12j 27m 45.9d +13° 00′ 32″ 12.0
4444 Galaksi spiral Centaurus
4448 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 28m 15.2d +28° 37′ 16″ 11.9
4449 Galaksi tak beraturan Canes Venatici 12j 28m 11.0d +44° 05′ 33.4″ 10.0[4]
4450 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 28m 29.6d +17° 05′ 05″ 11.2
4463 Gugus terbuka Musca 12j 30m -64° 47′ 7.6
4486 Messier 87 Galaksi eliptik Virgo 12j 30m 49.4d +12° 23′ 28″ 12.9

4501-4600[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4501 Messier 88 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 31m 59.3d +14° 25′ 13″ 10.6
4526 Galaksi lentikular Virgo 12j 34m 03.2d +07° 41′ 58″ 10.6
4536 Galaksi spiral Virgo 12j 34m 27.2d +02° 11′ 15″ 12.3
4548 Messier 91 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 35m 26.6d +14° 29′ 45″ 11.5
4552 Messier 89 Galaksi eliptik Virgo 12j 35m 40.0d +12° 33′ 23″ 11.1
4555 Galaksi eliptik Coma Berenices 12j 35m 41.3d +26° 31′ 23″ 13.5
4559 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 35m 57.8d +27° 57′ 35″ 10.7
4565 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 36m 21.1d +25° 59′ 14″ 10.3
4567 Siamese Kembar[4] Galaksi ingkang sami interaksi Virgo 12j 36m 32.8d +11° 15′ 27″ 12.1
4568 Siamese Kembar[4] Galaksi ingkang sami interaksi Virgo 12j 36m 34.3d +11° 14′ 18″ 12.1
4569 Messier 90 Galaksi spiral Virgo 12j 36m 50.1d +13° 09′ 46″ 11.8
4579 Messier 58 Galaksi spiral Virgo 12j 37m 43.5d +11° 49′ 04″ 11.5
4590 Messier 68 Gugus bola Hydra 12j 39m 28.0d -26° 44′ 35″ 10.3
4594 Messier 104;
Galaksi Sombrero
Galaksi spiral Virgo 12j 39m 59.4d -11° 37′ 23″ 10.3

4601-4700[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Sanèsipun Jinis Objèk Rasi lintang Asènsio rékta Dèklinasi Magnitudo semu
4603 Galaksi spiral Centaurus 12j 40m 55.3d -40° 58′ 32″ 12.1
4605 Galaksi spiral Ursa Major 12j 40m 00.4d +61° 36′ 32″ 10.8
4618 Galaksi ingkang sami botenaturan Canes Venatici 12j 41m 32.5d +41° 09′ 00″ 11.5
4621 Messier 59 Galaksi eliptik Virgo 12j 42m 02.4d +11° 38′ 45″ 11.0
4622 Galaksi spiral Centaurus 12j 42m 37.6d -40° 44′ 35″ 13.5
4623 Galaksi lentikular Virgo 12j 42m 10.8d +07° 40′ 34″ 13.6
4624 Galaksi spiral Virgo 12j 42m 50.0d +02° 41′ 17″ 11.8
4625 Galaksi ingkang sami boten aturan Canes Venatici 12j 41m 52.8d +41° 16′ 26″ 13.0
4626 Galaksi spiral Virgo 12j 42m 25.3d -07° 02′ 38″ 14
4627 Galaksi eliptik Canes Venatici 12j 41m 59.7d +32° 34′ 24″ 13.3
4631 Galaksi spiral Canes Venatici 12j 42m 07.8d +32° 32′ 27″ 9.8
4639 Galaksi spiral Virgo 12j 42m 52.5d +13° 15′ 24″ 12.4
4647 Galaksi spiral Virgo 12j 43m 32.6d +11° 34′ 55″ 12.5
4649 Messier 60 Galaksi eliptik Virgo 12j 43m 40.2d +11° 33′ 09″ 10.3
4650 Galaksi spiral Centaurus 12j 44m 19.7d -40° 43′ 50″ 12.8
4656 Galaksi ingkang samiinteraksi Canes Venatici 12j 43m 58.2d +32° 10′ 09″ 10.6
4657 Galaksi ingkang sami interaksi Canes Venatici 12j 44m 11.3d +32° 12′ 19″
4666 Galaksi spiral Virgo 12j 45m 08.3d -00° 27′ 49″ 10.8
4676 Mice Galaxies Galaksi ingkang sami interaksi Coma Berenices 12j 46m 10.2d +30° 43′ 54″ 14.1

4701-4800[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4710 Galaksi lentikular Coma Berenices 12j 49m 38.9d +15° 09′ 54″ 11.6
4712 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 49m 34.2d +25° 28′ 12″ 13.3
4725 Galaksi spiral Coma Berenices 12j 50m 26.7d +25° 30′ 02″ 10.2
4736 Messier 94 Galaksi spiral Canes Venatici 12j 50m 52.6d +41° 07′ 09″ 8.7
4755 Kotak Perhiasan;
Gugus Kappa Crucis
Gugus terbuka Crux 12j 53m 42d -60° 22′

4801-4900[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4826 Messier 64;
Galaksi Mata Hitam
Galaksi spiral Coma Berenices 12j 56m 43.9d +21° 41′ 00″ 8.9
4833 Gugus bola Musca 12j 59m 35.0d -70° 52′ 29″ 8.7
4881 Galaksi eliptik Coma Berenices 12j 59m 57.8d +28° 14′ 48″ 14.7
4889 Caldwell 35 Galaksi eliptik Coma Berenices 13j 00m 08.1d +27° 58′ 37″ 11.4

4901-5000[sunting | sunting sumber]

No NGC Nama Lain Jenis Objek Rasi bintang Asensio rekta Deklinasi Magnitudo semu
4911 Galaksi spiral Coma Berenices 13j 00m 56.1d +27° 47′ 25.5″ 12.8
4945 Galaksi spiral Centaurus 13j 05m 26.1d -49° 28′ 15″ 9.6
4976 Galaksi eliptik Centaurus 13j 08m 37.4d -49° 30′ 20″ 11.2
4984 Galaksi lentikular Virgo 13j 08m 57.3d -15° 30′ 59″ 12
5000 Galaksi spiral Coma Berenices 13j 09m 47.6d +28° 54′ 23″ 14.2

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ R. W. Sinnott, editor (1988). The Complete New General Catalogue and Index Catalogue of Nebulae and Bintang Clusters by J. L. E. Dreyer. Sky Publishing Corporation and Cambridge University Press. ISBN 0-933346-51-4.
  2. ^ [1]
  3. ^ [2]
  4. ^ a b c "NASA/IPAC Extragalactic Database". Results for various objects. http://nedwww.ipac.caltech.edu/.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]