Dev Patel

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dev Patel kumar
DevPatel08.jpg
Patel in November 2008
Lair 23 April 1990 (umur 23)
Brent, Greater London
Taun aktif 2007-present

Dev Patel (Basa Gujarati: દેવ પટેલ;[1] lair 23 April 1990)[2] iku sawijining aktor film lan TV Inggris. Dhèwèké misuwur nalika meranaké Anwar Kharral jroning sèri drama TV remaja Skins lan minangka Jamal Malik ing flim-é Danny Boyle, Slumdog Millionaire (2008), sing nyebabaké Patel nampa werna-werna bebungah, antara liya Broadcast Film Critics Association Awards lan Screen Actors Guild Award, lan dinominasèkaké kanggo BAFTA Award for Best Actor in a Leading Role. Jamal uga menangaké medhali prunggu kajuwaraan donya Taekwondo 2004 ing Dublin.[3][4]

Biografi[sunting | sunting sumber]

Mangsa cilikan[sunting | sunting sumber]

Dev Patel lair ing Brent,[5] Greater London, Inggris, saka wong tuwa kulawarga Wong Gujarat India Inggris Hindhu, kaloroné dilairaké ing Nairobi, Kenya.[6] Ibuné, Anita Patel wanita karir lan bapaké Raj Patel konsultan tèknologi.[7]

Bebungah[sunting | sunting sumber]

Menang[sunting | sunting sumber]

  • Black Reel Awards of 2008; "Best Actor" — Slumdog Millionaire
  • 2008 Black Reel Award; "Best Breakthrough Performance" — Slumdog Millionaire
  • British Independent Film Awards 2008; "Most Promising Newcomer" — Slumdog Millionaire
  • Chicago Film Critics Association Awards 2008; "Most Promising Performer" — Slumdog Millionaire
  • National Board of Review Awards 2008; "Best Breakthrough Performance" — Slumdog Millionaire
  • Phoenix Film Critics Society Awards; "Break Out On Camera" — Slumdog Millionaire
  • Washington D.C. Area Film Critics Association Awards 2008; "Best Breakthrough Performance" — Slumdog Millionaire
  • Broadcast Film Critics Association Awards 2008; "Best Young Performer (Actor/Actress)" — Slumdog Millionaire
  • 2009 Richard Attenborough Film Award; "Best Breakthrough" — Slumdog Millionaire [8][9]
  • 2009 Richard Attenborough Film Award; "Rising Star of the Year" — Slumdog Millionaire [8][9]
  • 15th Screen Actors Guild Awards; "Outstanding Performance by a Cast in a Motion Picture" — Slumdog Millionaire

Nominasi[sunting | sunting sumber]

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Film[sunting | sunting sumber]

Taun Film Peran Basa Cathetan
2010 The Last Airbender Zuko Basa Inggris Saka Avatar: The Last Airbender
2008 Slumdog Millionaire Jamal Malik Basa Inggris lan Basa Hindi Slumdog Crorepati ing Basa Hindi

Televisi[sunting | sunting sumber]

Taun Seri Peran Cathetan
2007-2008 Skins Anwar Kharral Seri regular

Cathetan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dev_Patel&oldid=821090"