Danny Boyle

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Danny Boyle
DannyBoyle08TIFFcropped.jpg
Danny Boyle ing Fèstival Film Internasional Toronto 2008 kanggo film Slumdog Millionaire.
Asma wiyosan Daniel Boyle
Miyos 20 Oktober 1956 (umur 57)
Radcliffe, Lancashire, Inggris, Britania Raya
Pakaryan Sutradara/Produser
Taun aktif 1980–saiki

Danny Boyle (lair ing Lancashire, Inggris, Britania Raya, 20 Oktober 1956; umur 57 taun) arupa sawijining sutradara kabangsan Inggris sing menangaké nominasi Golden Globe lan Academy Award. Dhèwèké dadi misuwur nalika nyutradharai film utamané kayadéné Trainspotting, The Beach, 28 Days Later, Millions, Sunshine, lan Slumdog Millionaire. Dhèwèké duwé karir ing donya film wiwit taun 1994.

Filmografi[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Sutradara Paling Apik (Academy Awards)

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Danny_Boyle&oldid=833932"