Deuteromycota

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jamur tak sempurna
Conidiophore of Aspergillus sp.
Klasifikasi èlmiah
krajan: Fungi
Species

See below.

Deuteromycota iku salah sijiné divisi saka fungi utawa Jamur. Deuteromycota, divisi iki uga dijenengi imperfect fungi utawa jamur kang ora sampurna merga anggota divisi iki isiné iku jamur-jamur kang ora melbu ing divisi liya.[1] Jamur deuteromycota mung ditemukaké ing darat.[2] Jamur ing divisi iki cara reprodhuksiné aséksual, yaiku ngasilaké konidiofor(konodia kang ngasilaké hifa khusus).[2] Jamur divisi Deuteromycota iku sifaté saprofit ing matéri organik. [2] Dadi parasit ing tanduran tingkat dhuwur lan ngrusak tanduran budhidhaya lan tanduran hias. [2] Jamur iki uga dadi penyebab lara kulit dermatomikosis ing menungsa contoné kurap kang disebabaké Jamur Microsporum trichophyton, lan Microsporum epidermophyton. [2] Panu uga disebabaké déning jamur jinis iki yaiku jamur Tinea versicolor. [2] Penyakit sikil atlet uga disebabaké jamur Epidermophyton floocosum. [2] Ing Indonesia jamur saka divisi iki dienggo kanggo gawé oncom saka bungkil kacang kang migunakaké jamur Monilia sitophyla utawa jamur oncom. [2] Jamur Monilia bisa urip ing roti, luwihan panganan, ing suket sing wis kobong. [2] Fase pembiakan végetatif Monilia sp. ditemokaké déning Dodge saka Amérika Sarékat ing taun 1927. [2] Fase pembiakan generatif ditemokaké déning Dwidjoseputro ing taun 1961. [2] Sakwise ngerti dene ana fase generatif ing Monilia sp. Jamur golongan iki melbu mara Ascomycetes lan diganti jenengé dadi Neurospora sitophyla utawa Neurospora crassa. [2]

Anggota[sunting | sunting sumber]

Berikut anggota Deuteromycota:

  1. Chladosporium
  2. Curvularia
  3. Trichophyton
  4. Aspergillus oryzae
  5. A. wentii
  6. A. flavus
  7. A. fumigatus
  8. Fusarium

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.97)
  2. ^ a b c d e f g h i j k l (id)(Pratiwi, D.A.(2007)."Biologi SMA untuk Kelas X Jilid 1".Jakarta:Erlangga. Hal.98)

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Deuteromycota&oldid=831637"