Christian Wulff

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Christian Wulff
Christian Wulff

Wulff tahun 2009.


Presiden Jerman
Mangsa jabatan
30 Juni 2010 – 17 Februari 2012
Pejabat sadurungé Horst Köhler
Pengganti Joachim Gauck

Mangsa jabatan
4 Maret 2003 – 30 Juni 2010
Pejabat sadurungé Sigmar Gabriel
Pengganti Jörg Bode (Penjabat sementara)[1]

Lair 19 Juni 1959 (umur 54)
Osnabrück, Jerman Barat (samenika Jerman)
Partai pulitik Uni Demokratik Kristen
Almamater Universitas Osnabrück
Profèsi Pengacara
Agama Katolik Roma
Tapak asma Christian Wulff's signature
Situs resmi Official webstie

Christian Wilhelm Walter Wulff (lair 19 Juni 1959; umur 54 taun) inggih menika Présidhèn negari Republik Federal Jerman awit 30 Juni 2010 (dipunlantik 1 Juli 2010) lan langsung nyambut damel.[2][3] Dia diambil sumpahnya pada 2 Juli 2010.[4]. Panjenenganipun menika saking parte Uni Demokratik Kristen ingkang nggadhahi haluan konservatif.[5]

Christian Wulff lengser keprabon (madhap saking jabatan presidhen) sasampunipun jaksa mendhet kaputusan njabut kakebalan hukum Christian Wulff.[6] Panjenenganipun madhap sasampunipun wonten pradhuga ndherek kasus korupsi kredit griya.[6]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ http://rulers.org/gerstat2.html
  2. ^ "Christian Wulff zum Bundespräsidenten gewählt", Official Website of German Bundestag, 30 June 2010. diaksès tanggal 30 June 2010. "Mit der Annahme der Wahl hat Wulff zugleich sein neues Amt angetreten." 
  3. ^ "Christian Wulff Terpilih Sebagai Presiden Jerman", 2010-07-01. diaksès tanggal 2010-07-01. 
  4. ^ "Merkel's Presidential Candidate Wulff Wins in Third-Round Vote", Bloomberg Businessweek, 30 June 2010. diaksès tanggal 30 June 2010. "Wulff, who is married with one daughter and a son, will be sworn in on July 2." 
  5. ^ (id)Presiden Jerman Christian Wulff Mengundurkan Diri dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012
  6. ^ a b (id)Christian Wulff, Jerman Mencari Presiden Baru dipunundhuh tanggal 27 Februari 2012

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Christian_Wulff&oldid=833555"