Horst Köhler

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Horst Köhler
Horst Köhler

Mangsa jabatan
1 Juli 2004 – 2010
Pejabat sadurungé Johannes Rau
Pengganti Christian Wulff

Lair 22 Februari 1943 (umur 71)
Heidenstein, Polandia di bawah pendudukan Jerman
Kabangsan Jerman
Pasangan Eva Bohnet
Profèsi Ekonom
Agama Protestan

Horst Köhler (Swara dengarkan, lair ing Heidenstein, Jerman, saiki wilayah Polandia, 22 Februari 1943; umur 71 taun) iku Presiden Jerman sing isih mengku jabatan.

Köhler kapilih Bundesversammlung (Dewan Federal) tanggal 23 Mei 2004 lan dilantik tanggal 1 Juli 2004. Köhler kapilih manèh minangka presiden tanggal 23 Mei 2009.

Sadurungé kapilih, Köhler nduwèni karier sing apik ing donya pulitik lan minangka pegawai negeri. Pungkasan mengku jabatan minangka kepala ing IMF periode 1 Mei 2000 nganti 4 Maret 2004.

Biografi[sunting | sunting sumber]

Köhler lair ing Skierbieszów, ing Polandia sing saiki dikuwasani déning Jerman]], minangka anak kapitu saka wolu sedulur jroning kulawarga Volksdeutsche saka Glückstal ing Bessarabia Rumania (saiki bagéan saka Moldova).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sing mengku  sadurungé:
Johannes Rau
Presiden Jerman
2004
Diganti déning:
Christian Wulff


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Horst_Köhler&oldid=821226"