Chiyoda, Tokyo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox kutha Jepang

Seimon Ishibashi ing Astana Kekaisaran Tokyo (Kōkyo)
Gedung Parlemen Jepang
Kantor Perdana Menteri Jepang (Kantei)

Distrik kutha Chiyoda (千代田区 Chiyoda-ku?) menika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten ing pusat kutha Tokyo, Jepang. Tokyo menika prefektur saéngga distrik kutha Chiyoda menika sejajar kalihan kutha. Ing tengahing kutha Chiyoda wonten Astana Kekaisaran Tokyo. Kirang langkung 12% wilayah kutha menika arupi kawasan ijo kagunganipun astana.[1]

Parlemen Jepang, Mahkamah Agung Jepang, Kantor Perdana Menteri Jepang, lan kantor-kantor kementerian mapan wonten ing kutha Chiyoda. Kawasan Nagatachō, Tokyo lan Kasumigaseki menika kalebet pusat pamaréntahan lan birokrasi Jepang. Kantor pusat bank utama ing Jepang, surat kabar nasional, lan perusahaan-perusahaan ageng mapan wonten ing kawasan Marunouchi lan Ōtemachi. Pusat belanja ugi mapan wonten ing kawasan Marunouchi. Wonten ing kawasan Kanda menika dados pusating panerbitan. Déné kawasan Jinbōchō dipunwastani "kutha buku" amargi saking kathahipun toko buku ingkang wonten ing kawasan menika. Pusat èlèktronik Akihabara wonten ing kawasan Sotokanda. Nippon Budokan ing kawasan Kitanomaru Kōen déné kawasan permukiman ingkang mewah wonten ing Surugadai.

Sareng kalihan kutha Chūō lan Minato, Chiyoda kalebet salah satunggal saking 3 pusat kutha ing Tokyo. Kathahipun wilayah kutha Chiyoda menika kebak kalihan gedung-gedung ageng lan inggil sarta kantor pamaréntahan. Papan kanggé manggon rakyat biasa menika boten ing papan menika, saéngga nalika wanci awan cacahipun penduduk langkung kathah tinimbang nalika wanci dalu. Ing antawisipun 23 distrik istimewa Tokyo, kutha Chiyoda kagungan jumlah penduduk wanci dalu ingkang paling sekedhik. Nalika wanci dalu, kutha menika namung kagungan penduduk kirang langkung 44 ewu tiyang. Kuwalikan ing wanci awan, kutha menika ramé déning tiyang dumugi setunggal yuta tiyang.[1]

Geografi[sunting | sunting sumber]

Distrik kutha Chiyoda dipunubengi dening distrik kutha Chūō, Minato, Shinjuku, Bunkyō, lan Taitō.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Saking zaman Edo, wilayah menika mekar minangka pusat pamaréntahan Jepang. Rumiyinipun ing wilayah menika kathah panggenan kagem daimyo lan hatamoto.[2] Nalika taun 1878, Tokyo dipunpérang dados 15 distrik kutha ingkang langkung alit, kalebet distrik kutha Kojimachi lan distrik kutha Kanda. Nama kutha menika dipunpendhet saking nama sanès kagem Astana Edo, inggih menika Astana Chiyoda. Distrik kutha Chiyoda, kadhapuk ing tanggal 15 Maret 1947 saking gabungan kalih ditrik kutha Kojimachi lan Kanda.[2]

Transportasi[sunting | sunting sumber]

Stasiun Tokyo mapan wonten ing Chiyoda.

Sepur (Kereta api)[sunting | sunting sumber]

Pendidikan[sunting | sunting sumber]

Universitas[sunting | sunting sumber]

Negeri[sunting | sunting sumber]

Swasta[sunting | sunting sumber]

Akademi[sunting | sunting sumber]

Sekolah Menengah Atas[sunting | sunting sumber]

Prefektur[sunting | sunting sumber]

Distrik kota[sunting | sunting sumber]

Swasta[sunting | sunting sumber]

Papan kelairan[sunting | sunting sumber]

Artis[sunting | sunting sumber]

Sastrawan[sunting | sunting sumber]

Arsitèk[sunting | sunting sumber]

Atlet[sunting | sunting sumber]

Papan pariwisata[sunting | sunting sumber]

Akihabara

Muséum[sunting | sunting sumber]

Bangunan mawi piwulang sajarah[sunting | sunting sumber]

  • Katedral Nicholai (Nicholai-do)
  • Tilasing Istana Edo Gerbang Tayasu, Gerbang Shimizu, Gerbang Soto-sakurada.
  • Tilasing Gedung Kementerian Kehakiman Jepang (Hōmushō Kyūhonkan)
  • Gedung Meiji Seimei
  • Stasiun Tokyo sisi Marunouchi

Kuil[sunting | sunting sumber]

Taman[sunting | sunting sumber]

Media massa[sunting | sunting sumber]

Stasiun radio[sunting | sunting sumber]

Surat kabar[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Chiyoda, Tokyo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Chiyoda,_Tokyo&oldid=881349"