Daimyo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Daimyō (大名?) menika asalipun saking tembung Daimyōshu (大名主? kepala kulawarga ingkang kinurmatan) ingkang ateges tiyang ingkang gadhah pengaruh ageng wonten ing satunggaling wewengkon. Wonten ing masarakat ing Jepang, istilah daimyō dipunginakaken kangge samurai ingkang gadhah hak saking lemah ingkang wiyar (tuan tanah) lan kagungan kathah bushi mingangka pendherek.

Daimyo ingkang sowan dhateng astana, gambar saking buku "Sketches of Japanese Manners and Customs"
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daimyo&oldid=855781"