Nippon Budokan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Nippon Budokan (日本武道館)
Budokan
Nippon Budokan Hall Main entrance
Lokasi 2-3 Kitanomarukōen, Chiyoda, Tokyo 102-8321, Japan
Koordinat 35°41′36″N 139°45′00″E / 35.69333°N 139.75°E / 35.69333; 139.75
Dibuat 1964
Dibuka 3 Oktober 1964
Pemilik The Nippon Budokan Foundation
(財団法人 日本武道館)
Biaya konstruksi 2 milyar yen
(5,6 juta dolar AS pada tahun 1964)
Arsitèk Takenaka Corporation
Kontraktor umum Takenaka Corporation
Kapasitas 14.000

Nippon Budokan (日本武道館?) yaiku gedung aula serbaguna ing pusat kota Tokyo, Jepang. Liyane kui uga kanggo konser, gedung sing diresmikan 3 Oktober 1964. Kanggo akehe warga luar negeri, Budokan sinonim kalian panggon kanggo konser musik cadas kang gedhe. The Beatles ngadaake debut Jepange ing panggon iki[1]. Ing Nippon Budokan uga dadi panggonan ngdaake album At Budokan.

Catetan Sikil[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Nippon Budokan ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nippon_Budokan&oldid=835786"